Regio ZOU
Regio Lekstroom
Unicum ZOU
Welkom bij UNICUM

UNICUM is de regio-organisatie van de huisartsen in Zuidoost-Utrecht (regio ZOU) en Zuidwest-Utrecht (regio Lekstroom). Huisartsen in deze regio’s gaan voor 7x24-uurs-zorg: integraal en wijkgericht. Zorg en ondersteuning in de eigen omgeving van de patiënt is daarbij het uitgangspunt. Om dit te realiseren werken de huisartsen intensief samen in een multidisciplinair netwerk van (zorg)professionals in praktijk, wijk, gemeente en regio. De samenwerking is gericht op het bevorderen van de eigen regie, autonomie en kwaliteit van leven van mensen.

Per regio hebben de huisartsen zich binnen UNICUM verenigd in een coöperatie. De werkorganisatie UNICUM Huisartsenzorg bv heeft het doel om de aangesloten huisartsen, in de breedste zin van het woord, te ondersteunen bij het realiseren van hun doelstellingen.

Klik op een van de regio’s rechtsboven om verder te gaan.
Gezocht: huisartsen en triagisten voor auditteam
UNICUM Huisartsenspoedzorg is op zoek naar huisartsen en triagisten die deel willen uitmaken van het auditteam.
Lees meer »
01-11-2022
UNICUM Huisartsenspoedzorg
Dag van de Triagist
Hoeraaaa! Op 29 september was het de Dag van de Triagist! Om hierbij stil te staan heeft iedere Triagist iets lekkers ontvangen.
Lees meer »
03-10-2022
UNICUM Huisartsenspoedzorg
Effect ‘Moet ik naar de dokter?’ wetenschappelijk aangetoond
Op de websites van onze spoedposten bieden wij digitale zelftriage van Moet ik naar de dokter? aan. IQ Healthcare (Radboudumc) deed onderzoek naar het effect hiervan.
Lees meer »
28-07-2022
UNICUM Huisartsenspoedzorg
Project Toekomst Huisartsenspoedzorg
De ondernemingsraad van UNICUM heeft positief advies gegeven over gecentraliseerde triage vanuit Nieuwegein. We zien deze manier van werken als ‘overbrugging’ naar meer toekomstbestendige oplossingen voor de acute zorg. In mei starten we met het project Toekomst Huisartsenspoedzorg,
Lees meer »
13-05-2022
UNICUM Huisartsenspoedzorg
Samen zoeken naar oplossingen voor personeelstekort
Zorgorganisaties in de regio – zoals de RAVU, huisartsenspoedposten, GGZ en VVT – zoeken samen naar oplossingen voor het personeelstekort waar alle partijen mee te kampen hebben. Ook nieuwe functies waarin medewerkers breder inzetbaar zijn in de acute zorg bieden mogelijkheden.
Lees meer »
15-04-2022
UNICUM Huisartsenspoedzorg
Druk op spoedzorg in de media
Huisartsenspoedzorg stroomt over. De zorgvraag stijgt en het aantal medewerkers daalt. Afgelopen maand stonden diverse media stil bij deze problematiek. RTL Nieuws, RTV Utrecht en KRO-NCRV geven helder inzicht in hoe de spoedposten onder druk staan.
Lees meer »
21-12-2021
UNICUM Huisartsenspoedzorg
Onderzoek samenwerking triage
UNICUM onderzoekt met een aantal ketenpartners of samenwerking op het gebied van triage in de toekomst kan bijdragen aan de continuïteit, veiligheid en kwaliteit van de acute zorg in onze regio.
Lees meer »
20-12-2021
UNICUM Huisartsenspoedzorg
Huisartsen en triagisten gezocht voor calamiteitencommissie
UNICUM Huisartsenzorg is per direct op zoek naar huisartsen en triagisten voor de calamiteitencommissie.
Lees meer »
08-12-2021
UNICUM Huisartsenspoedzorg
Gezocht: Triagist
UNICUM is voor de huisartsenspoedposten in Zeist en Nieuwegein per direct op zoek naar triagisten, doktersassistenten en verpleegkundigen.
Lees meer »
22-11-2021
UNICUM Huisartsenspoedzorg
Gezocht: Kaderhuisarts Hart- en Vaatziekten
We zijn op zoek naar een enthousiaste kaderhuisarts HVZ die zich voor beide UNICUM-regio’s wil inzetten. Ben je nog bezig met de opleiding tot kaderhuisarts, of ben je bereid deze te gaan volgen? Ook dan horen we graag van je.
Lees meer »
18-11-2021
UNICUM Huisartsenspoedzorg
Gezocht: Student Triagist
Studeer jij Geneeskunde en ben je op zoek naar een leuke bijbaan in de zorg? UNICUM is per direct op zoek naar collega's voor onze triagisten op de huisartsenspoedposten in Nieuwegein en Zeist!
Lees meer »
26-09-2021
UNICUM Huisartsenspoedzorg
Gezocht: NAW-medewerkers
Als NAW-medewerker draai je na een korte opleiding en inwerkperiode mee in het team. Je werkt uitsluitend tijdens ANW-uren: in de avond, nacht en in weekenden. Je bent het eerste aanspreekpunt voor mensen die na kantoortijden bellen met de huisartsenspoedpost.
Lees meer »
26-07-2021
UNICUM Huisartsenspoedzorg