Regio ZOU
Regio Lekstroom
Unicum ZOU
Welkom bij UNICUM

UNICUM is de regio-organisatie van de huisartsen in Zuidoost-Utrecht (regio ZOU) en Zuidwest-Utrecht (regio Lekstroom). Huisartsen in deze regio’s gaan voor 7x24-uurs-zorg: integraal en wijkgericht. Zorg en ondersteuning in de eigen omgeving van de patiënt is daarbij het uitgangspunt. Om dit te realiseren werken de huisartsen intensief samen in een multidisciplinair netwerk van (zorg)professionals in praktijk, wijk, gemeente en regio. De samenwerking is gericht op het bevorderen van de eigen regie, autonomie en kwaliteit van leven van mensen.

Per regio hebben de huisartsen zich binnen UNICUM verenigd in een coöperatie. De werkorganisatie UNICUM Huisartsenzorg bv heeft het doel om de aangesloten huisartsen, in de breedste zin van het woord, te ondersteunen bij het realiseren van hun doelstellingen.

Klik op een van de regio’s rechtsboven om verder te gaan.
Gezocht: Doktersassistente(s) in Nieuwegein
Gezondheidscentrum Zorgplein Zuid in Nieuwegein is op zoek naar een doktersassistente(s). Wie maakt hun team compleet?
Lees meer »
16-06-2021
UNICUM Huisartsenzorg
Gezocht: Dokters- en/of apothekersassistent in Schalkwijk
Huisartsenpraktijk Schalkwijk is per direct op zoek naar een parttime dokters- en/of apothekersassistent m/v.
Lees meer »
16-06-2021
UNICUM Huisartsenzorg
Altrecht: behandelaanbod Gebiedsteam ZOU
De voormalige FACT teams van Altrecht zijn omgedoopt tot Gebiedsteams maar werken nog altijd volgens het FACT principe waarbij ze geen wachtlijst hebben. Gebiedsteam regio ZOU informeert graag over haar behandelaanbod via een nieuwsbrief.
Lees meer »
10-06-2021
UNICUM Huisartsenzorg
Gezocht: Kwaliteitsfunctionaris voor 32 uur per week!
Wil jij een cruciale rol spelen in het bewaken en stimuleren van kwaliteit in de huisartsenspoedzorg? Dan zijn wij op zoek naar jou!
Lees meer »
09-06-2021
UNICUM Huisartsenzorg
Akkoord op Toekomstbestendige Huisartsenzorg!
UNICUM heeft akkoord bereikt met Zilveren Kruis inzake het programma Toekomstbestendige Huisartsenzorg (TBHZ). In 2021 is er voor huisartsen die meedoen aan dit programma €1,58 per ION beschikbaar. Dit geldt voor een periode van twee kwartalen. Aan alle praktijkhouders en -managers is inmiddels een bericht per mail verzonden. We kunnen aan de slag!
Lees meer »
09-06-2021
UNICUM Huisartsenzorg
Dag voor de POH
Op 4 november organiseren wij een Dag voor de POH; een inhoudelijke dag met sprekers over diverse onderwerpen en interactieve sessies speciaal voor alle bij UNICUM aangesloten POH’s. Op deze dag zullen verschillende interessante onderwerpen op het programma staan.
Lees meer »
03-06-2021
UNICUM Huisartsenzorg
Oproep vanuit het RIVM
RIVM ‘Gezond Leven’ ondersteunt professionals met toepasbare kennis over een gezonde leefstijl en een gezonde leefomgeving. Op dit moment verkent het RIVM wat zij op dit vlak voor zorgprofessionals kunnen betekenen. Hiervoor komen zij graag met u in contact.
Lees meer »
31-05-2021
UNICUM Huisartsenzorg
Herinnering: Webinar VIPLive op 17 juni
In samenwerking met Calculus bieden wij diverse webinars over VIP. Op 17 juni is het webinar VIPLive-digitaal samenwerken.
Lees meer »
27-05-2021
UNICUM Huisartsenzorg
Webinar Cultuursensitief werken in de laatste levensfase
Herinnering: Op 7 juni vindt het webinar Cultuursensitief werken in de laatste levensfase plaats. Marije Vermaas, Geestelijk Verzorger bij Centrum voor Levensvragen Lekstroom verzorgt de scholing in samenwerking met Mualla Kaya, Islamitisch Geestelijk Verzorger.
Lees meer »
25-05-2021
UNICUM Huisartsenzorg
Toekomstbestendige huisartsenzorg bij UNICUM
In januari dit jaar heeft 79% van de bij UNICUM aangesloten praktijkhouders deelgenomen aan een inventarisatie ten behoeve van het nieuwe programma ‘Toekomstbestendige huisartsenzorg’. Dit programma heeft als doel invulling te geven aan de afspraken uit het Hoofdlijnenakkoord (HLA) met Zilveren Kruis, LHV en InEen.
Lees meer »
25-05-2021
UNICUM Huisartsenzorg
Dag van de POH
Afgelopen zaterdag, 22 mei, was het de jaarlijkse 'Dag van de Praktijkondersteuner'. Op deze dag wordt extra aandacht gevraagd voor alle praktijkondersteuners en specialisaties hierin; POH GGZ, POH Ouderen, POH Jeugd, POH Dementie en POH Palliatief en of een combinatie van deze expertisegebieden.
Lees meer »
25-05-2021
UNICUM Huisartsenzorg
Gezocht: POH-S in Nieuwegein
Praktijkondersteuner Somatiek (POH-S) gezocht in Nieuwegein (17u per week). Wie maakt het team van POH’s op Zorgplein Zuid compleet?
Lees meer »
19-05-2021
UNICUM Huisartsenzorg