Regio ZOU
Regio Lekstroom
Unicum ZOU
Welkom bij UNICUM

UNICUM is de regio-organisatie van de huisartsen in Zuidoost-Utrecht (regio ZOU) en Zuidwest-Utrecht (regio Lekstroom). Huisartsen in deze regio’s gaan voor 7x24-uurs-zorg: integraal en wijkgericht. Zorg en ondersteuning in de eigen omgeving van de patiënt is daarbij het uitgangspunt. Om dit te realiseren werken de huisartsen intensief samen in een multidisciplinair netwerk van (zorg)professionals in praktijk, wijk, gemeente en regio. De samenwerking is gericht op het bevorderen van de eigen regie, autonomie en kwaliteit van leven van mensen.

Per regio hebben de huisartsen zich binnen UNICUM verenigd in een coöperatie. De werkorganisatie UNICUM Huisartsenzorg bv heeft het doel om de aangesloten huisartsen, in de breedste zin van het woord, te ondersteunen bij het realiseren van hun doelstellingen.

Klik op een van de regio’s rechtsboven om verder te gaan.
Aankondiging praktijkbezoeken VIPLive
Huisartsenpraktijken gebruiken VIPLive waarin veel functionaliteiten aanwezig zijn. Tijdens praktijkbezoeken wordt gekeken hoe deze optimaal ingezet kunnen worden.
Lees meer »
19-01-2022
Digitalisering
Inspiratie
Op de inspiratiepagina van Toekomstbestendige Huisartsenzorg staan verschillende verhalen van huisartsenpraktijken die zich actief bezighouden met projecten binnen TBHZ. De ervaringen van andere praktijken kunnen helpen bij de uitvoering van uw eigen project. Leer en inspireer!
Lees meer »
30-11-2021
Digitalisering
OPEN regiobijeenkomst 17 november
Op 17 november vond de online regiobijeenkomst plaats. De presentatie en/of de opname nog eens terugkijken? Alle documenten van deze bijeenkomst zijn vanaf nu beschikbaar.
Lees meer »
25-11-2021
Digitalisering
Planning resultaten praktijkscan
In dit bericht vindt je een overzicht welke praktijk wanneer zijn resultaten kan verwachten.
Lees meer »
22-11-2021
Digitalisering
Inspiratiepagina TBHZ
Op onze website is vanaf vandaag een inspiratiepagina TBHZ actief. Op deze pagina volgen verschillende verhalen van huisartsenpraktijken die zich actief bezighouden met projecten binnen TBHZ.
Lees meer »
15-11-2021
Digitalisering
Declareren Toekomstbestendige Huisartsenzorg
Sinds enige tijd is het mogelijk om Toekomstbestendige Huisartsenzorg (TBHZ) te declareren bij de zorgverzekeraar.
Lees meer »
11-11-2021
Digitalisering
Voortgang Toekomstbestendige Huisartsenzorg
Het programma Toekomstbestendige Huisartsenzorg gaat een nieuwe fase in. De meeste praktijkscans zijn ingevuld en het is inmiddels ook mogelijk om Toekomstbestendige Huisartsenzorg te declareren. Een blik vooruit!
Lees meer »
27-10-2021
Digitalisering
Aanmelden voor gratis Pharos praktijkbezoek  
UNICUM mag 1 gratis Pharos praktijkbezoek aanbieden aan haar leden. Tijdens dit bezoek wordt samen met de praktijk in kaart gebracht hoe de toegankelijkheid, van de dienstverlening door de praktijk, wordt ervaren.
Lees meer »
21-10-2021
Digitalisering
Extra trainingen i.s.m. Pharos voor huisartsen, POH’s en assistenten
UNICUM en het OPEN programma bieden i.s.m. Pharos nog een 3-tal extra trainingen aan ter ondersteuning aan de implementatie van Online Inzage. De 3 trainingen staan nu op de nascholingskalender.
Lees meer »
20-10-2021
Digitalisering
OPEN Online regiobijeenkomst
Op 17 november a.s. staat er weer een regiobijeenkomst in het kader van OPEN op de agenda. Deze doen we online zodat iedereen eenvoudig kan deelnemen.
Lees meer »
18-10-2021
Digitalisering
Even voorstellen: programmacoördinator TBHZ
Mijn naam is Noëlle van Limpt. Ik ben per september begonnen als programmacoördinator Toekomstbestendige Huisartsenzorg bij UNICUM. Deze opdracht vervul ik de komende negen maanden.
Lees meer »
14-09-2021
Digitalisering
Voortgang Toekomstbestendige Huisartsenzorg
Het programma Toekomstbestendige Huisartsenzorg loopt inmiddels 2 maanden. Graag staat het programmateam stil bij alle ontwikkelingen en geeft het inzicht in lopende en komende activiteiten.
Lees meer »
06-09-2021
Digitalisering