Regio ZOU
Regio Lekstroom
Unicum ZOU
Welkom bij UNICUM

UNICUM is de regio-organisatie van de huisartsen in Zuidoost-Utrecht (regio ZOU) en Zuidwest-Utrecht (regio Lekstroom). Huisartsen in deze regio’s gaan voor 7x24-uurs-zorg: integraal en wijkgericht. Zorg en ondersteuning in de eigen omgeving van de patiënt is daarbij het uitgangspunt. Om dit te realiseren werken de huisartsen intensief samen in een multidisciplinair netwerk van (zorg)professionals in praktijk, wijk, gemeente en regio. De samenwerking is gericht op het bevorderen van de eigen regie, autonomie en kwaliteit van leven van mensen.

Per regio hebben de huisartsen zich binnen UNICUM verenigd in een coöperatie. De werkorganisatie UNICUM Huisartsenzorg bv heeft het doel om de aangesloten huisartsen, in de breedste zin van het woord, te ondersteunen bij het realiseren van hun doelstellingen.

Klik op een van de regio’s rechtsboven om verder te gaan.
Gezocht: Baliemedewerkers spoedpost Zeist
Studeer jij geneeskunde en ben je op zoek naar een leuke bijbaan in de zorg? Huisartsenspoedpost Zeist is per direct op zoek naar baliemedewerkers.
Lees meer »
16-06-2021
Nieuws
Gezocht: Doktersassistente(s) in Nieuwegein
Gezondheidscentrum Zorgplein Zuid in Nieuwegein is op zoek naar een doktersassistente(s). Wie maakt hun team compleet?
Lees meer »
16-06-2021
Nieuws
Gezocht: Dokters- en/of apothekersassistent in Schalkwijk
Huisartsenpraktijk Schalkwijk is per direct op zoek naar een parttime dokters- en/of apothekersassistent m/v.
Lees meer »
16-06-2021
Nieuws
CAHAG-advies herstart spirometrie in de huisartsenpraktijk
Spirometrie draagt bij aan het diagnosticeren en monitoren van astma en COPD in de huisartsenpraktijk. Om die reden is het advies van de CAHAG om spirometrie onder gecontroleerde condities weer op te starten in de huisartsenpraktijk.
Lees meer »
14-06-2021
Nieuws
Altrecht: behandelaanbod Gebiedsteam ZOU
De voormalige FACT teams van Altrecht zijn omgedoopt tot Gebiedsteams maar werken nog altijd volgens het FACT principe waarbij ze geen wachtlijst hebben. Gebiedsteam regio ZOU informeert graag over haar behandelaanbod via een nieuwsbrief.
Lees meer »
10-06-2021
Nieuws
Gezocht: Kwaliteitsfunctionaris voor 32 uur per week!
Wil jij een cruciale rol spelen in het bewaken en stimuleren van kwaliteit in de huisartsenspoedzorg? Dan zijn wij op zoek naar jou!
Lees meer »
09-06-2021
Nieuws
Akkoord op Toekomstbestendige Huisartsenzorg!
UNICUM heeft akkoord bereikt met Zilveren Kruis inzake het programma Toekomstbestendige Huisartsenzorg (TBHZ). In 2021 is er voor huisartsen die meedoen aan dit programma €1,58 per ION beschikbaar. Dit geldt voor een periode van twee kwartalen. Aan alle praktijkhouders en -managers is inmiddels een bericht per mail verzonden. We kunnen aan de slag!
Lees meer »
09-06-2021
Nieuws
Dag voor de POH
Op 4 november organiseren wij een Dag voor de POH; een inhoudelijke dag met sprekers over diverse onderwerpen en interactieve sessies speciaal voor alle bij UNICUM aangesloten POH’s. Op deze dag zullen verschillende interessante onderwerpen op het programma staan.
Lees meer »
03-06-2021
Nieuws
Gezocht: Doktersassistente in Nieuwegein
Huisartsenpraktijk Mondriaanlaan in Nieuwegein is op zoek naar een gediplomeerde doktersassistente voor 24-32 uur per week.
Lees meer »
31-05-2021
Nieuws
Oproep vanuit het RIVM
RIVM ‘Gezond Leven’ ondersteunt professionals met toepasbare kennis over een gezonde leefstijl en een gezonde leefomgeving. Op dit moment verkent het RIVM wat zij op dit vlak voor zorgprofessionals kunnen betekenen. Hiervoor komen zij graag met u in contact.
Lees meer »
31-05-2021
Nieuws
Programma regiobijeenkomst OPEN 14 juni
Op 14 juni is er een (online) bijeenkomst voor regio ZOU en Lekstroom. De avond is gericht op actualiteiten en de voortgang. Het definitieve programma is bekend.
Lees meer »
27-05-2021
Nieuws
Voortgang implementatie PGO-koppeling
De afgelopen weken zijn alle praktijken benaderd door hun HIS/DVZA leveranciers om het administratieve proces te doorlopen. UNICUM volgt de voortgang van dit proces.
Lees meer »
27-05-2021
Nieuws