Regio ZOU
Regio Lekstroom
Unicum ZOU
Welkom bij UNICUM

UNICUM is de regio-organisatie van de huisartsen in Zuidoost-Utrecht (regio ZOU) en Zuidwest-Utrecht (regio Lekstroom). Huisartsen in deze regio’s gaan voor 7x24-uurs-zorg: integraal en wijkgericht. Zorg en ondersteuning in de eigen omgeving van de patiënt is daarbij het uitgangspunt. Om dit te realiseren werken de huisartsen intensief samen in een multidisciplinair netwerk van (zorg)professionals in praktijk, wijk, gemeente en regio. De samenwerking is gericht op het bevorderen van de eigen regie, autonomie en kwaliteit van leven van mensen.

Per regio hebben de huisartsen zich binnen UNICUM verenigd in een coöperatie. De werkorganisatie UNICUM Huisartsenzorg bv heeft het doel om de aangesloten huisartsen, in de breedste zin van het woord, te ondersteunen bij het realiseren van hun doelstellingen.

Klik op een van de regio’s rechtsboven om verder te gaan.
Pilot thuisbehandeling voor acuut benauwde patiënten breidt uit
Het is vanaf nu mogelijk om patiënten met een acute luchtweginfectie, anders dan COVID-19, thuis te behandelen met zuurstof en centraal te laten monitoren. Ook kun je patiënten met een risico op ernstig beloop, bij wie je graag een extra 'vinger aan de pols' zou willen, op afstand laten monitoren (zonder zuurstof).
Lees meer »
27-01-2023
Nieuws
Koning en minister Kuipers bezoeken Zorg Coördinatie Centrum
Afgelopen woensdag brachten koning Willem-Alexander en minister Ernst Kuipers een werkbezoek aan het Zorg Coördinatie Centrum in Zeist. De minister was hier eerder geweest en leidde de koning - samen met RAVU-bestuurder Jack Versluis - met verve rond. Carin Littooij en Toosje Valkenburg waren namens UNICUM aanwezig.
Lees meer »
27-01-2023
Nieuws
Eerste regionaal overleg CMIO’s en CNIO’s bij Trijn
Chief Medical Information Officers (CMIO’s) en Chief Nursing Information Officers (CNIO’s) hebben een belangrijke rol in de verbetering van de samenwerking tussen zorgprofessionals en het gebruik van slimme, digitale tools daarbij. Onlangs vond het eerste regionale overleg van CMIO's en CNIO's bij Trijn plaats.
Lees meer »
22-12-2022
Nieuws
Veel interesse voor opleiding zij-instromers doktersassistent
Afgelopen najaar heeft UNICUM in samenwerking met ROC Midden Nederland, HUS, RegioZorgNu en SSFH zij-instromers geworven voor de functie van doktersassistent via een BBL-traject. Dit was een succes en krijgt dan ook een vervolg in 2023.
Lees meer »
21-12-2022
Nieuws
Tweede Utrechtse Transmurale Inspiratiedag
Op donderdag 8 december 2022 organiseerden het Diakonessenhuis, het Antonius Ziekenhuis en de regionale huisartsenorganisaties HUS, UNICUM en RegiozorgNU de Tweede Transmurale Inspiratiedag over Juiste Zorg op de Juiste Plek. Zo’n 65 huisartsen en specialisten namen deel aan deze bijeenkomst.
Lees meer »
21-12-2022
Nieuws
Gezamenlijke uitvoering Meer Tijd Voor de Patiënt
In het Integraal Zorgakkoord (IZA) staat dat zorgverzekeraars in 2023 voor in ieder geval 4,3 miljoen verzekerden ‘Meer Tijd Voor de Patiënt’ (MTVP) gaan inkopen. LHV, InEen en ZN maken nu concrete afspraken over hoe huisartsen en regionale huisartsenorganisaties (RHO’s) in 2023 kunnen starten met MTVP.
Lees meer »
01-12-2022
Nieuws
Impressie van eerste pilotdag in het ZCC
Op zaterdag 26 november 2022 ging de pilot rond intensievere samenwerking in de acute zorg in het Zorg Coördinatie Centrum (ZCC) Midden-Nederland van start. Claire Tilbury, huisarts en medisch directeur van de huisartsenspoedpost in Zeist vertelt over deze eerste pilotdag.
Lees meer »
01-12-2022
Nieuws
Pilot intensievere samenwerking acute zorg
UNICUM en de RAVU zijn eind november samen gestart met een pilot binnen het Zorg Coördinatie Centrum (ZCC) op de locatie van de Landelijke Meldkamer Samenwerking (LMS) in Zeist. Op vijftien zaterdagen gaat een team van zorgprofessionals van verschillende onderdelen binnen de acute zorg in de eerste lijn intensiever samenwerken.
Lees meer »
29-11-2022
Nieuws
Werkconferentie 'de jonge huisarts aan zet'
UNICUM organiseert op 17 januari een werkconferentie voor 'jonge' huisartsen. We gaan in gesprek over de uitdagingen en dilemma's die we zien aankomen. Wat heb JIJ nodig om je werk als huisarts en je leven nu en in de toekomst te organiseren?
Lees meer »
28-11-2022
Nieuws
Gezocht: huisartsen en triagisten voor auditteam
UNICUM Huisartsenspoedzorg is op zoek naar huisartsen en triagisten die deel willen uitmaken van het auditteam.
Lees meer »
01-11-2022
Nieuws
Huisartsensymposium Diakonessenhuis 'Dokters Dichtbij'
Op woensdag 30 november aanstaande organiseert het Diakonessenhuis een huisartsensymposium Dokters Dichtbij – Samen naar de toekomst in het Spoorwegmuseum.
Lees meer »
19-10-2022
Nieuws
Verwijzen binnen de ggz/jeugdzorg: geen taak van de huisarts
Krijg je ook geregeld een bericht van een ggz-aanbieder met het volgende verzoek: ‘Wij sluiten de behandeling af en verzoeken u een verwijzing te maken voor vervolgbehandeling bij aanbieder X.’ Dit hoef je als huisarts niet te doen.
Lees meer »
19-10-2022
Nieuws