Regio ZOU
Regio Lekstroom
Unicum ZOU
Welkom bij UNICUM

UNICUM is de regio-organisatie van de huisartsen in Zuidoost-Utrecht (regio ZOU) en Zuidwest-Utrecht (regio Lekstroom). Huisartsen in deze regio’s gaan voor 7x24-uurs-zorg: integraal en wijkgericht. Zorg en ondersteuning in de eigen omgeving van de patiënt is daarbij het uitgangspunt. Om dit te realiseren werken de huisartsen intensief samen in een multidisciplinair netwerk van (zorg)professionals in praktijk, wijk, gemeente en regio. De samenwerking is gericht op het bevorderen van de eigen regie, autonomie en kwaliteit van leven van mensen.

Per regio hebben de huisartsen zich binnen UNICUM verenigd in een coöperatie. De werkorganisatie UNICUM Huisartsenzorg bv heeft het doel om de aangesloten huisartsen, in de breedste zin van het woord, te ondersteunen bij het realiseren van hun doelstellingen.

Klik op een van de regio’s rechtsboven om verder te gaan.
Werkconferentie 'de jonge huisarts aan zet'
UNICUM organiseert op 17 januari een werkconferentie voor 'jonge' huisartsen. We gaan in gesprek over de uitdagingen en dilemma's die we zien aankomen. Wat heb JIJ nodig om je werk als huisarts en je leven nu en in de toekomst te organiseren?
Lees meer »
28-11-2022
Nieuws
Gezocht: huisartsen en triagisten voor auditteam
UNICUM Huisartsenspoedzorg is op zoek naar huisartsen en triagisten die deel willen uitmaken van het auditteam.
Lees meer »
01-11-2022
Nieuws
Huisartsensymposium Diakonessenhuis 'Dokters Dichtbij'
Op woensdag 30 november aanstaande organiseert het Diakonessenhuis een huisartsensymposium Dokters Dichtbij – Samen naar de toekomst in het Spoorwegmuseum.
Lees meer »
19-10-2022
Nieuws
Verwijzen binnen de ggz/jeugdzorg: geen taak van de huisarts
Krijg je ook geregeld een bericht van een ggz-aanbieder met het volgende verzoek: ‘Wij sluiten de behandeling af en verzoeken u een verwijzing te maken voor vervolgbehandeling bij aanbieder X.’ Dit hoef je als huisarts niet te doen.
Lees meer »
19-10-2022
Nieuws
Laagdrempelige bijeenkomst in uw praktijk over palliatieve zorg?
Laagdrempelig, met weinig tijdsinspanning en veel opbrengst een bijeenkomst organiseren over palliatieve zorg? Dat kan samen met het Netwerk Palliatieve Zorg (Utrecht stad en Zuidoost-Utrecht)
Lees meer »
18-10-2022
Nieuws
UNICUM is op zoek naar een Directeur-Bestuurder
We zijn op zoek naar een Directeur-Bestuurder. Bekijk de vacature voor meer informatie.
Lees meer »
05-10-2022
Nieuws
Dag van de Triagist
Hoeraaaa! Op 29 september was het de Dag van de Triagist! Om hierbij stil te staan heeft iedere Triagist iets lekkers ontvangen.
Lees meer »
03-10-2022
Nieuws
Thuisbehandelingspilot voor acuut benauwde patiënten
Diverse patiënten hebben al deelgenomen aan de pilot CovidTherapyHome van het UMCU. De reacties zijn tot nu toe overwegend positief. Deelnemende huisartsen geven aan dat de pilot ontlastend werkt.
Lees meer »
28-09-2022
Nieuws
Oncologie: Expertteam Transmuraal Samenwerken
Vanuit de gedachte dat een stevig oncologisch vangnet rondom de patiënt essentieel is voor de kwaliteit van leven, is binnen Oncomid het Expertteam Transmuraal Samenwerken actief. Onder voorzitterschap van huisarts Toosje Valkenburg wordt gewerkt aan een transmurale zorgketen.
Lees meer »
28-09-2022
Nieuws
ONZe: toekomstbestendige ouderenzorg in regio ZOU
De ouderenzorgorganisaties in Zuidoost bundelen hun krachten in het netwerk ONZe: Ouderengeneeskundig Netwerk Zuidoost eerstelijn.
Lees meer »
28-09-2022
Nieuws
Noodkreet ROC Midden-Nederland: stageplekken gezocht
Hoewel er landelijk een groot tekort is aan doktersassistenten, hebben dertig studenten van de opleiding doktersassistente (BOL) van het ROC Midden-Nederland nog geen stageplek gevonden. Het gaat om twee dagen in de week.
Lees meer »
28-09-2022
Nieuws
Even voorstellen... Mirjam van Groenestein
Per 1 september versterkt Mirjam van Groenestein UNICUM als Wijkmanager Zeist.
Lees meer »
08-09-2022
Nieuws