Regio ZOU
Regio Lekstroom
Unicum ZOU
Welkom bij UNICUM

UNICUM is de regio-organisatie van de huisartsen in Zuidoost-Utrecht (regio ZOU) en Zuidwest-Utrecht (regio Lekstroom). Huisartsen in deze regio’s gaan voor 7x24-uurs-zorg: integraal en wijkgericht. Zorg en ondersteuning in de eigen omgeving van de patiënt is daarbij het uitgangspunt. Om dit te realiseren werken de huisartsen intensief samen in een multidisciplinair netwerk van (zorg)professionals in praktijk, wijk, gemeente en regio. De samenwerking is gericht op het bevorderen van de eigen regie, autonomie en kwaliteit van leven van mensen.

Per regio hebben de huisartsen zich binnen UNICUM verenigd in een coöperatie. De werkorganisatie UNICUM Huisartsenzorg bv heeft het doel om de aangesloten huisartsen, in de breedste zin van het woord, te ondersteunen bij het realiseren van hun doelstellingen.

Klik op een van de regio’s rechtsboven om verder te gaan.
Toegang tot oncologiezorg in de regio
Het Oncologienetwerk Midden-Nederland (Oncomid) heeft de toegang tot de oncologiezorg in onze regio geïnventariseerd. Als huisartsen schrijnende situaties meemaken, wil Oncomid hier graag van op de hoogte worden gebracht.
Lees meer »
30-11-2021
Nieuws
Inspiratie
Op de inspiratiepagina van Toekomstbestendige Huisartsenzorg staan verschillende verhalen van huisartsenpraktijken die zich actief bezighouden met projecten binnen TBHZ. De ervaringen van andere praktijken kunnen helpen bij de uitvoering van uw eigen project. Leer en inspireer!
Lees meer »
30-11-2021
Nieuws
Column: Mentale gezondheid in eerste helft 2021 op dieptepunt
Mijn doosje tissues was afgelopen week in één dag op. Veel patiënten, jong en oud, met psychische klachten en de daarbij horende tranen zaten aan mijn bureau. Het aantal consulten voor psychisch leed neemt toe, terwijl de GGZ steeds verder verstopt raakt. Hoe kunnen we hier als huisartsen mee omgaan?
Lees meer »
30-11-2021
Nieuws
Ziekenhuizen staken zo veel mogelijk niet-kritieke planbare zorg
Ook in de regio Midden-Nederland staken de ziekenhuizen per direct zo veel mogelijk niet-kritieke planbare zorg om de toestroom van covid-patiënten op te vangen en de meest urgente non-covid zorg door te laten gaan.
Lees meer »
26-11-2021
Nieuws
Videoboodschap zorgverleners regio Utrecht: 'Help ons helpen'
De druk op alle zorginstellingen in de regio Utrecht is de afgelopen week enorm toegenomen. Zorgverleners roepen inwoners in een gezamenlijke videoboodschap op hen te helpen, om zo te kunnen blijven helpen.
Lees meer »
25-11-2021
Nieuws
OPEN regiobijeenkomst 17 november
Op 17 november vond de online regiobijeenkomst plaats. De presentatie en/of de opname nog eens terugkijken? Alle documenten van deze bijeenkomst zijn vanaf nu beschikbaar.
Lees meer »
25-11-2021
Nieuws
Centraal Crisisteam weer actief
De druk op de huisartsenzorg is ongekend groot en er is steeds meer uitval van personeel door COVID-19 en griep. Zowel de huisartsenpraktijken als de huisartsenposten voor spoed ervaren dit. Het Centraal Crisisteam (CCT) is om deze reden weer actief.
Lees meer »
25-11-2021
Nieuws
De RSO vanuit huisartsperspectief
In de Trijn Nieuwsbrief van deze maand lees je een interview met Hans Erik van Helsdingen, lid van de bestuurlijke vertegenwoordiging van Trijn en directeur van UNICUM over de transformatie naar een RSO. Benieuwd hoe Hans Erik vanuit het huisartsperspectief kijkt naar de transformatie naar een RSO?
Lees meer »
25-11-2021
Nieuws
Planning resultaten praktijkscan
In dit bericht vindt je een overzicht welke praktijk wanneer zijn resultaten kan verwachten.
Lees meer »
22-11-2021
Nieuws
Gezocht: Triagist
UNICUM is voor de huisartsenspoedposten in Zeist en Nieuwegein per direct op zoek naar triagisten, doktersassistenten en verpleegkundigen.
Lees meer »
22-11-2021
Nieuws
Grote druk op zorgketen regio Utrecht
De druk op alle zorginstellingen in de regio Utrecht is de afgelopen week enorm toegenomen. De hele zorgketen in de regio Utrecht doet daarom nu gezamenlijk een dringende oproep: volg de coronamaatregelen en belast de zorg niet onnodig.
Lees meer »
19-11-2021
Nieuws
Gezocht: Kaderhuisarts Hart- en Vaatziekten
We zijn op zoek naar een enthousiaste kaderhuisarts HVZ die zich voor beide UNICUM-regio’s wil inzetten. Ben je nog bezig met de opleiding tot kaderhuisarts, of ben je bereid deze te gaan volgen? Ook dan horen we graag van je.
Lees meer »
18-11-2021
Nieuws
CCQ in beeld - wie helpt mee met de validatie?
Er is hard gewerkt aan een grafische versie van de CCQ. Omdat dit een bewerking is van de CCQ, is hernieuwde validatie nodig. Het fase 1 onderzoek is afgerond. Wie doet mee met ronde 2: de validatie?
Lees meer »
16-11-2021
Nieuws
Aanpassing inhoud Saltro ‘DM urineonderzoek UNICUM'
Tot nu toe werd bij bovenstaande aanvraag naast de albumine-kreatinine ratio standaard een leucocyten- en nitrietbepaling gedaan. De standaard leucocyten- en nitrietbepaling vervalt en moet apart aangevraagd worden.
Lees meer »
16-11-2021
Nieuws
Inspiratiepagina TBHZ
Op onze website is vanaf vandaag een inspiratiepagina TBHZ actief. Op deze pagina volgen verschillende verhalen van huisartsenpraktijken die zich actief bezighouden met projecten binnen TBHZ.
Lees meer »
15-11-2021
Nieuws
Declareren Toekomstbestendige Huisartsenzorg
Sinds enige tijd is het mogelijk om Toekomstbestendige Huisartsenzorg (TBHZ) te declareren bij de zorgverzekeraar.
Lees meer »
11-11-2021
Nieuws
Aangepaste werkprocessen Diak tijdens update EPD
Binnenkort neemt het Diakonessenhuis de nieuwste versie in gebruik van het elektronisch patiëntendossier (HiX 6.2). De overgang vindt plaats van donderdag 9 december 12.00 uur tot vrijdag 10 december 16.00 uur. Tijdens de overgangsfase gelden andere werkprocessen en maatregelen.
Lees meer »
03-11-2021
Nieuws
Vernieuwde verwijzersnieuwsbrief Diakonessenhuis
De verwijzersnieuwsbrief is verbeterd en gaat verder onder de naam DoktersDichtbij. De nieuwsbrief verschijnt maandelijks en vat het laatste nieuws dat relevant is voor jou als huisarts kort samen.
Lees meer »
03-11-2021
Nieuws
Voorlichtingsmaterialen over COVID-vaccinaties
De GGD regio Utrecht attendeert je graag op handige voorlichtingsmaterialen over vaccinaties. Deze kun je online of geprint gebruiken in de praktijk. Het is ook mogelijk om gedrukte exemplaren te bestellen.
Lees meer »
02-11-2021
Nieuws
Voortgang Toekomstbestendige Huisartsenzorg
Het programma Toekomstbestendige Huisartsenzorg gaat een nieuwe fase in. De meeste praktijkscans zijn ingevuld en het is inmiddels ook mogelijk om Toekomstbestendige Huisartsenzorg te declareren. Een blik vooruit!
Lees meer »
27-10-2021
Nieuws
Adviezen opstarten reguliere chronische longzorg
Huisartsenpraktijken zijn volop bezig om de chronische longzorg weer op te pakken. Door de coronacrisis werd dit een tijd lang zo goed mogelijk op afstand, digitaal of telefonisch ingevuld. De CAHAG heeft meerdere suggesties gedaan voor het weer oppakken van de reguliere zorg en het opstarten van spirometrie.
Lees meer »
26-10-2021
Nieuws
Aanmelden voor gratis Pharos praktijkbezoek  
UNICUM mag 1 gratis Pharos praktijkbezoek aanbieden aan haar leden. Tijdens dit bezoek wordt samen met de praktijk in kaart gebracht hoe de toegankelijkheid, van de dienstverlening door de praktijk, wordt ervaren.
Lees meer »
21-10-2021
Nieuws
Extra trainingen i.s.m. Pharos voor huisartsen, POH’s en assistenten
UNICUM en het OPEN programma bieden i.s.m. Pharos nog een 3-tal extra trainingen aan ter ondersteuning aan de implementatie van Online Inzage. De 3 trainingen staan nu op de nascholingskalender.
Lees meer »
20-10-2021
Nieuws
OPEN Online regiobijeenkomst
Op 17 november a.s. staat er weer een regiobijeenkomst in het kader van OPEN op de agenda. Deze doen we online zodat iedereen eenvoudig kan deelnemen.
Lees meer »
18-10-2021
Nieuws
Scholing - Caspir module 6 - 10 november 2021
Op woensdag 10 november vindt de scholing Caspir module 6 plaats met Jacqueline Tukker, Hans Hardeman en een longfunctielaborant.
Lees meer »
14-10-2021
Nieuws
Consultatie en behandeling Abrona alleen nog met Wlz-indicatie
Per 1 januari 2022 biedt Abrona alleen nog consultatie en behandeling aan mensen met een Wlz-indicatie. Om ervoor te zorgen dat mensen direct bij de juiste zorgverlener terechtkomen, neemt Abrona vanaf heden geen verwijzingen voor GZSP (Geneeskundige Zorg voor Specifieke Patiëntengroepen) meer aan.
Lees meer »
12-10-2021
Nieuws
Even voorstellen… Manon Godefroy, kwaliteitsfunctionaris
Manon Godefroy werkt sinds 1 oktober bij UNICUM als kwaliteitsfunctionaris. Ze stelt zich graag aan je voor.
Lees meer »
12-10-2021
Nieuws
Thuisbehandelingspilot voor acuut benauwde patiënten
De Academische Werkplaats Huisartsgeneeskunde heeft een pilot opgezet waarin het mogelijk is COVID-patiënten met hypoxemie en/of verhoogde ademarbei in de thuissituatie te behandelen en centraal te laten monitoren. Zij zoeken huisartsen die willen participeren in deze pilot.
Lees meer »
07-10-2021
Nieuws
Post-coronazorg in de media
Victoria Jongkamp, huisarts en medisch coördinator bij UNICUM, vertelde in het AD over het belang van goede post-coronazorg, en de handreiking die hiervoor ontwikkeld is. Op 12 oktober aanstaande is zij samen met medisch coördinator Susanne Joosten te gast in radioprogramma Aan tafel! Van RTV Utrecht.
Lees meer »
05-10-2021
Nieuws
Over praktijkbindingsangst en mogelijke oplossingen
Veel oudere huisartsen hebben moeite om een opvolger te vinden; jonge huisartsen blijven vaak lang als waarnemer werken en zijn huiverig om zich te vestigen. Wat zijn de oorzaken van deze praktijkbindingsangst en wat zijn mogelijke oplossingen?
Lees meer »
05-10-2021
Nieuws
Vragen rondom palliatieve zorg voor gezinnen
Het Netwerk Integrale Kindzorg (NIK) Utrecht en de netwerken palliatieve zorg van Septet, het consortium palliatieve zorg in Midden-Nederland, organiseren gezamenlijk twee interactieve online bijeenkomsten voor hulpverleners die in hun werk te maken hebben met palliatieve zorg en kinderen.
Lees meer »
30-09-2021
Nieuws
Registratie vaccinatie bewoners kleinschalige instellingen
In maart en april hebben de mobiele prikteams van de huisartsenspoedposten van UNICUM de bewoners van de kleinschalige instellingen gevaccineerd met Moderna. De registratie hiervan (RIVM) ligt bij de huisartspraktijken.
Lees meer »
28-09-2021
Nieuws
Gezocht: Student Triagist
Studeer jij Geneeskunde en ben je op zoek naar een leuke bijbaan in de zorg? UNICUM is per direct op zoek naar collega's voor onze triagisten op de huisartsenspoedposten in Nieuwegein en Zeist!
Lees meer »
26-09-2021
Nieuws
UNICUM aan de slag met GGZ
Voor het vaststellen van thema’s voor het regioplan 2022 noemden zowel huisartsen als ketenpartners met regelmaat de problematiek rond GGZ. Een goede aanleiding voor UNICUM om dit thema op te pakken.
Lees meer »
25-09-2021
Nieuws
Dag voor de POH: heb jij je al opgegeven?
Graag herinneren wij je aan de Dag voor de POH op donderdag 4 november aanstaande. We hebben nog enkele plekken vrij dus schrijf je in!
Lees meer »
23-09-2021
Nieuws
Vernieuwde GLI-informatie
Patiënten vragen soms hulp bij het afvallen en/of het veranderen van hun leefstijl. De huisarts heeft dan meerdere verwijsmogelijkheden. Zo kan iemand verwezen worden naar een diëtist, fysiotherapeut of welzijn/beweegcoach.
Lees meer »
20-09-2021
Nieuws
Even voorstellen: programmacoördinator TBHZ
Mijn naam is Noëlle van Limpt. Ik ben per september begonnen als programmacoördinator Toekomstbestendige Huisartsenzorg bij UNICUM. Deze opdracht vervul ik de komende negen maanden.
Lees meer »
14-09-2021
Nieuws
Even voorstellen... Wenda van Loenen
Wenda van Loenen werkt sinds 1 augustus bij UNICUM als manager Zorg en Gezondheid. In dit nieuwsberichtje stelt zij zich voor.
Lees meer »
08-09-2021
Nieuws
Voortgang Toekomstbestendige Huisartsenzorg
Het programma Toekomstbestendige Huisartsenzorg loopt inmiddels 2 maanden. Graag staat het programmateam stil bij alle ontwikkelingen en geeft het inzicht in lopende en komende activiteiten.
Lees meer »
06-09-2021
Nieuws
scholing NHG-standaard COPD
Op donderdag 16 september vindt de scholing NHG-standaard COPD plaats. De nieuwe NHG-standaard COPD is in april 2021 gepubliceerd. Heeft u zich al ingeschreven?
Lees meer »
02-09-2021
Nieuws
Gezocht: POH-GGZ
Huisartsenpraktijk Vreeswijk is per 1 oktober 2021 op zoek naar een POH-GGZ voor 1 dag per week.
Lees meer »
01-09-2021
Nieuws
Gezocht: Allround Doktersassistente in Houten
Ben jij enthousiast, leergierig, een teamplayer en wil jij werken in een gezellige en goed georganiseerde praktijk? Huisartsenpraktijk van Haren, Kienhuis, Reitsma en Zonneveld in Houten is per direct op zoek naar een Allround Doktersassistente voor 2/3 dagen per week.
Lees meer »
01-09-2021
Nieuws
Toolkit ‘Persoonsgerichte diabeteszorg en preventie’
Op de site van NDF is een handige Toolkit ‘Persoonsgerichte diabeteszorg en preventie’ beschikbaar. Het is zeker de moeite waard een kijkje te nemen op de site!
Lees meer »
31-08-2021
Nieuws
Gezocht: Doktersassistente in Lexmond
Huisartsenpraktijk Lexmond is voor 3 dagen per week op zoek naar een doktersassistente.
Lees meer »
26-08-2021
Nieuws
Gezocht: Doktersassistente in Lopik
Huisartsenpraktijk Beatrixplantsoen is dringend op zoek naar een enthousiaste doktersassistente voor hun prettige, kleinschalige huisartsenpraktijk in het landelijk gelegen Lopik.
Lees meer »
25-08-2021
Nieuws
Evaluatie gebruik online inzage door patiënten
Van 15 april tot 11 juni 2021 hebben de regiocoalities Huisartsen Utrecht Stad (HUS), UNICUM en RegiozorgNU in samenwerking met Zorgbelang Inclusief een online patiëntenquête gehouden. De uitkomsten van de enquête zijn beschikbaar.
Lees meer »
25-08-2021
Nieuws
Gezocht: Coördinator TBHZ
UNICUM is per direct op zoek naar een coördinator voor het programma toekomstbestendige huisartsenzorg (TBHZ).
Lees meer »
06-08-2021
Nieuws
Gezocht: NAW-medewerkers
Als NAW-medewerker draai je na een korte opleiding en inwerkperiode mee in het team. Je werkt uitsluitend tijdens ANW-uren: in de avond, nacht en in weekenden. Je bent het eerste aanspreekpunt voor mensen die na kantoortijden bellen met de huisartsenspoedpost.
Lees meer »
26-07-2021
Nieuws
Gezocht: Doktersassistente(s) in Nieuwegein
Gezondheidscentrum Zorgplein Zuid in Nieuwegein is op zoek naar doktersassistentes. Wie maakt hun team compleet?
Lees meer »
26-07-2021
Nieuws
Voortgang praktijkscan
Op maandag 5 juli hebben alle praktijken hun inloggegevens ontvangen om te kunnen starten met de praktijkscan. Graag willen wij u hierbij op de hoogte brengen van deze voortgang.
Lees meer »
22-07-2021
Nieuws
Gezocht: Doktersassistent in Zeist
Huisartsenpraktijk Laantje zonder Eind in Zeist is op zoek naar een Doktersassistent m/v voor 2 á 3 dagen per week!
Lees meer »
21-07-2021
Nieuws
Gezocht: POH-S in Nieuwegein
Huisartsenpraktijk Mondriaanlaan zoekt een POH-S die graag wilt werken in een enthousiast team in Nieuwegein.
Lees meer »
21-07-2021
Nieuws
Opstellen risicoprofiel voor hart- en vaatziekten bij personen met COPD
De aanwezigheid van COPD lijkt een onafhankelijke voorspeller te zijn voor het krijgen van een hart- en vaatziekte. Het risico op hart- en vaatziekten is bijna 2,5 keer zo hoog. Dan is het noodzakelijk om rekening te houden met de aan- of afwezigheid van COPD. Voor behandeling zijn richtlijnen opgesteld.
Lees meer »
21-07-2021
Nieuws
Optimale zorgtafel Oncologie
In 2019 is de RTA oncologische zorg in de regio geïmplementeerd. Om te kijken in hoeverre de afspraken uit de RTA gebruikt worden en of de oncologische zorg in de regio nog verder verbeterd kan worden is een ‘optimale zorgtafel’ georganiseerd.
Lees meer »
15-07-2021
Nieuws
Dag voor de POH
Vandaag hebben alle POH’s een uitnodiging ontvangen voor de Dag voor de POH op 4 november aanstaande. Een dag speciaal georganiseerd door UNICUM met interessante lezingen, praktische workshops en gezelligheid. Kom je ook?
Lees meer »
15-07-2021
Nieuws
Gezocht: Administratief medewerker voor 12 uur per week
e huisartsenpraktijk van Medisch Centrum Molenzoom in Houten is per 1 september 2021 op zoek naar een administratief medewerker voor 12 uur per week (4x 3 uur)
Lees meer »
14-07-2021
Nieuws
Nieuwe leefstijlparagraaf van de NHG
De nieuwe leefstijlparagraaf van de NHG -standaard DM type 2 is uit. Een praktische uitleg in 9 minuten bekijken kan nu! Kijk naar de samenvatting gemaakt door Stichting Langerhans.
Lees meer »
14-07-2021
Nieuws
Jaarverslag 2020
2020 was in vele opzichten een bewogen jaar. We begonnen vol enthousiasme met het waarmaken van ons ambitieuze jaarplan toen COVID-19 alles onverwacht ontregelde. Ondanks deze crisis is er bij UNICUM veel bereikt. Wilt u weten wat? Lees dan ons jaarverslag 2020.
Lees meer »
12-07-2021
Nieuws
Herziene NHG-Standaard COPD
De NHG-Standaard COPD is na 6 jaar herzien. De standaard geeft richtlijnen voor de diagnostiek, behandeling en monitoring van COPD. Irene van der Weerdt-Bakker, kaderhuisarts astma/COPD bespreekt de belangrijkste wijzigingen in het COPD en Astma Bulletin Huisartsgeneeskunde.
Lees meer »
08-07-2021
Nieuws
Gezocht: Doktersassistent(e) in Houten voor 34 uur p/w
De huisartsen van Medisch Centrum Dorp in Houten zijn op zoek naar een doktersassistente (m/v) voor 34 uur per week!
Lees meer »
07-07-2021
Nieuws
Gezocht: Allround doktersassistent(e) voor 2 dagen p/w
Huisartsenpraktijk Rutgers en de Joode in Zeist is per direct op zoek naar een allround doktersassistent(e) voor 2 dagen per week die het team doktersassistentes kan komen versterken.
Lees meer »
07-07-2021
Nieuws
Wijziging procedure plaatsen Venflonnaalden
De afgelopen decennia heeft de RAVU op verzoek van huisartsen Venflonnaalden geplaatst bij patiënten met een euthanasiewens. Vanaf 12 juli 2021 neemt ExpertCare deze rol over van de RAVU in de provincie Utrecht. Wat verandert er vanaf deze datum?
Lees meer »
07-07-2021
Nieuws
VIP-nieuws - webinars, rapporten en tips
Nieuws over aankomende webinars over VIPLive, (nieuwe) rapporten, waaronder het nierschaderapport, aandachtspunten-rapporten voor DM, COPD en CVRM) en een rapport voor beter gebruik van antibiotica. Als laatste een tip over slim voorraadbeheer.
Lees meer »
29-06-2021
Nieuws
Start praktijkscan en declaratiedetails
Het programmateam TBHZ heeft gisteren een mailing verzonden inzake de start van de praktijkscan en declaratiedetails. In de mail wordt o.a. stilgestaan bij de tijdslijnen en declaratietarieven.
Lees meer »
29-06-2021
Nieuws
Actuele versie handreiking post-COVID 19 zorg
Door voortschrijdende inzichten is de handreiking post COVID-19 zorg deze maand op een aantal punten geactualiseerd. Ook brengen we het zorgprogramma ‘Herstellen na corona’ graag nog eens onder de aandacht.
Lees meer »
28-06-2021
Nieuws
Ongekende drukte op huisartsenspoedposten
Op de huisartsenspoedposten in Zeist en Nieuwegein is het de laatste weken ongekend druk. UNICUM verspreidde een persbericht en versterkt het team op de posten. Ook worden mogelijkheden voor meer digitale ondersteuning onderzocht.
Lees meer »
27-06-2021
Nieuws
Doe je mee aan de training Zingeving?
Op 5 juli staat de training Zingeving op de agenda. Tijdens deze training verkennen we met elkaar o.l.v. docent Eva Smit (Centrum voor Levensvragen Zuidoost Utrecht) het gebied van zingeving.
Lees meer »
24-06-2021
Nieuws
Gezocht: Doktersassistent in Driebergen
Ben je op zoek naar een leuke, uitdagende baan als doktersassistent? Werk je graag samen met meerdere collega’s in een jong, zelfsturend team? Dan ben je bij ons aan het goede adres.
Lees meer »
23-06-2021
Nieuws
Gezocht: POH-S in Nieuwegein
Gezondheidscentrum in Nieuwegein is op zoek naar een enthousiaste en proactieve (bijna) gediplomeerde POH-S voor maximaal 18 uur per week.
Lees meer »
21-06-2021
Nieuws
Vaccinatie registratie bij het RIVM
Alle HIS leveranciers is gevraagd om het mogelijk te maken vaccinaties automatisch ook vast te leggen in een database bij het RIVM (CIMS) op voorwaarde dat de patiënt hiervoor toestemming geeft. De ICT-commissie van UNICUM licht dit verder toe.
Lees meer »
21-06-2021
Nieuws
Gezocht: Praktijkassistente in Bilthoven
Huisartsenpraktijk De Leijen in Bilthoven zoekt een praktijkassistente voor 2-3 dagen per week per november/december 2021
Lees meer »
21-06-2021
Nieuws
Terugblik op regiobijeenkomst OPEN ZOU en Lekstroom
Op 14 juni was er een (online) bijeenkomst voor regio ZOU en Lekstroom. Tijdens deze bijeenkomst stonden we stil bij de resultaten van de OPEN enquête, scholingsbehoefte en andere zaken. Voor als je er niet bij kon zijn is het mogelijk de bijeenkomst terug te kijken.
Lees meer »
21-06-2021
Nieuws
Gezocht: PVK/POH-S in Nieuwegein
Huisartsenpraktijk Mondriaanlaan is op zoek naar enthousiaste Praktijkverpleegkunidge/ Praktijkondersteuner in Nieuwegein voor 24-32 uur per week!
Lees meer »
21-06-2021
Nieuws
Gezocht: Baliemedewerkers spoedpost Zeist
Studeer jij geneeskunde en ben je op zoek naar een leuke bijbaan in de zorg? Huisartsenspoedpost Zeist is per direct op zoek naar baliemedewerkers.
Lees meer »
16-06-2021
Nieuws
Gezocht: Dokters- en/of apothekersassistent in Schalkwijk
Huisartsenpraktijk Schalkwijk is per direct op zoek naar een parttime dokters- en/of apothekersassistent m/v.
Lees meer »
16-06-2021
Nieuws
CAHAG-advies herstart spirometrie in de huisartsenpraktijk
Spirometrie draagt bij aan het diagnosticeren en monitoren van astma en COPD in de huisartsenpraktijk. Om die reden is het advies van de CAHAG om spirometrie onder gecontroleerde condities weer op te starten in de huisartsenpraktijk.
Lees meer »
14-06-2021
Nieuws
Altrecht: behandelaanbod Gebiedsteam ZOU
De voormalige FACT teams van Altrecht zijn omgedoopt tot Gebiedsteams maar werken nog altijd volgens het FACT principe waarbij ze geen wachtlijst hebben. Gebiedsteam regio ZOU informeert graag over haar behandelaanbod via een nieuwsbrief.
Lees meer »
10-06-2021
Nieuws
Akkoord op Toekomstbestendige Huisartsenzorg!
UNICUM heeft akkoord bereikt met Zilveren Kruis inzake het programma Toekomstbestendige Huisartsenzorg (TBHZ). In 2021 is er voor huisartsen die meedoen aan dit programma €1,58 per ION beschikbaar. Dit geldt voor een periode van twee kwartalen. Aan alle praktijkhouders en -managers is inmiddels een bericht per mail verzonden. We kunnen aan de slag!
Lees meer »
09-06-2021
Nieuws
Dag voor de POH
Op 4 november organiseren wij een Dag voor de POH; een inhoudelijke dag met sprekers over diverse onderwerpen en interactieve sessies speciaal voor alle bij UNICUM aangesloten POH’s. Op deze dag zullen verschillende interessante onderwerpen op het programma staan.
Lees meer »
03-06-2021
Nieuws
Gezocht: Doktersassistente in Nieuwegein
Huisartsenpraktijk Mondriaanlaan in Nieuwegein is op zoek naar een gediplomeerde doktersassistente voor 24-32 uur per week.
Lees meer »
31-05-2021
Nieuws
Oproep vanuit het RIVM
RIVM ‘Gezond Leven’ ondersteunt professionals met toepasbare kennis over een gezonde leefstijl en een gezonde leefomgeving. Op dit moment verkent het RIVM wat zij op dit vlak voor zorgprofessionals kunnen betekenen. Hiervoor komen zij graag met u in contact.
Lees meer »
31-05-2021
Nieuws
Programma regiobijeenkomst OPEN 14 juni
Op 14 juni is er een (online) bijeenkomst voor regio ZOU en Lekstroom. De avond is gericht op actualiteiten en de voortgang. Het definitieve programma is bekend.
Lees meer »
27-05-2021
Nieuws
Voortgang implementatie PGO-koppeling
De afgelopen weken zijn alle praktijken benaderd door hun HIS/DVZA leveranciers om het administratieve proces te doorlopen. UNICUM volgt de voortgang van dit proces.
Lees meer »
27-05-2021
Nieuws
Herinnering: Webinar VIPLive op 17 juni
In samenwerking met Calculus bieden wij diverse webinars over VIP. Op 17 juni is het webinar VIPLive-digitaal samenwerken.
Lees meer »
27-05-2021
Nieuws
Webinar Cultuursensitief werken in de laatste levensfase
Herinnering: Op 7 juni vindt het webinar Cultuursensitief werken in de laatste levensfase plaats. Marije Vermaas, Geestelijk Verzorger bij Centrum voor Levensvragen Lekstroom verzorgt de scholing in samenwerking met Mualla Kaya, Islamitisch Geestelijk Verzorger.
Lees meer »
25-05-2021
Nieuws
Toekomstbestendige huisartsenzorg bij UNICUM
In januari dit jaar heeft 79% van de bij UNICUM aangesloten praktijkhouders deelgenomen aan een inventarisatie ten behoeve van het nieuwe programma ‘Toekomstbestendige huisartsenzorg’. Dit programma heeft als doel invulling te geven aan de afspraken uit het Hoofdlijnenakkoord (HLA) met Zilveren Kruis, LHV en InEen.
Lees meer »
25-05-2021
Nieuws
Dag van de POH
Afgelopen zaterdag, 22 mei, was het de jaarlijkse 'Dag van de Praktijkondersteuner'. Op deze dag wordt extra aandacht gevraagd voor alle praktijkondersteuners en specialisaties hierin; POH GGZ, POH Ouderen, POH Jeugd, POH Dementie en POH Palliatief en of een combinatie van deze expertisegebieden.
Lees meer »
25-05-2021
Nieuws
Gezocht: POH-S in Nieuwegein
Praktijkondersteuner Somatiek (POH-S) gezocht in Nieuwegein (17u per week). Wie maakt het team van POH’s op Zorgplein Zuid compleet?
Lees meer »
19-05-2021
Nieuws
Gezocht: Doktersassistent(e) in Zeist
Het Binnenbos in Zeist is op zoek naar een doktersassistent(e) voor 3 dagen per week.
Lees meer »
17-05-2021
Nieuws
Gezocht: huisartsen voor nieuwe regiePOOL HAP Zeist
De huisartsenspoedpost in Zeist vormt een regiepool van vaste regieartsen om de coördinatie en afstemming binnen het team tijdens de diensten te verbeteren. We streven naar een 'pool' van vijftig regieartsen. Duik jij erin?
Lees meer »
12-05-2021
Nieuws
Gezocht: POH-S in Zeist
Het Binnenbos in Zeist is op zoek naar een POH-somatiek voor 8-16 uur per week. Het gaat om een tijdelijke functie.
Lees meer »
11-05-2021
Nieuws
Terugkoppeling glucose uitslagen Saltro
Sinds februari heeft er een wijziging plaatsgevonden in de terugkoppeling van glucose uitslagen van Saltro. Het is de bedoeling dat de afnamemedewerker de nuchter-/niet nuchterstatus van de patiënt uitvraagt. Dit blijkt in praktijk helaas niet consequent te gebeuren.
Lees meer »
11-05-2021
Nieuws
Online scholing: Cultuursensitief werken in de laatste levensfase
Op 7 juni organiseert het Centrum van Levensvragen een scholing ‘Cultuursensitief werken in de laatste levensfase’. Deze duurt van 19.30 tot 21.00 uur. Eerder organiseerde zij de scholing ‘Geestelijke Verzorging in de Eerstelijn’. Wegens succes vindt dit vervolg plaats.
Lees meer »
10-05-2021
Nieuws
Bericht CAHAG: Nog geen herstart spirometrie mogelijk
Helaas is er nog geen herstart spirometrie in de huisartsenpraktijk mogelijk. We kunnen op dit moment nog niet adviseren om spirometrie te hervatten. Momenteel hebben zo’n 3,9 miljoen Nederlanders tenminste een vaccinatie gehad en dat aantal neemt snel toe.
Lees meer »
10-05-2021
Nieuws
Gezocht: Doktersassistente in Nieuwegein
Ben jij die doktersassistente die graag wil werken in een enthousiast team? Word dan onze nieuwe collega!
Lees meer »
05-05-2021
Nieuws
Gezocht: Arts vaccinaties GGD regio Utrecht
GGD regio Utrecht is voor haar Coronabedrijf op zoek naar tijdelijke artsen voor 16-36 uur. Als arts bij de GGD lever jij een belangrijke bijdrage aan de bestrijding van corona. Je bent medisch eindverantwoordelijk voor het COVID-19 vaccinatieprogramma op locatie.
Lees meer »
03-05-2021
Nieuws
Interview met kaderarts Brenda Ott in De Jonge Specialist
Een passie voor kwetsbare ouderen, hun levensverhalen en zorg rondom het levenseinde maakt dat Brenda Ott, huisarts en kaderhuisarts ouderengeneeskunde, zich heeft toegelegd op positieve gezondheid en advance care planning (ACP). Ott vertelt in het tijdschrift De Jonge Specialist over haar bijzondere loopbaan.
Lees meer »
03-05-2021
Nieuws
Gezocht: Doktersassistent(e) Maarn-Maarsbergen
Huisartsenpraktijk Maarn-Maarsbergen zoekt wegens uitbreiding een proactieve en gediplomeerde doktersassistent(e) voor ongeveer 17 uur per week.
Lees meer »
29-04-2021
Nieuws
Gezocht: Enthousiaste wijkmanager 1e lijn
Voor het organiseren van het zorgnetwerk en de multidisciplinaire samenwerking in de Gemeente Utrechtse Heuvelrug zijn wij op zoek naar een enthousiaste wijkmanager 1e lijn voor gemiddeld 20 uur per week die buiten bestaande structuren durft te denken en resultaten weet te bereiken.
Lees meer »
29-04-2021
Nieuws
Masterclass Promedico COVID-19 module
Promedico organiseerde op 7 april een masterclass over de COVID-19 module. Tijdens deze sessie werden alle stappen besproken die nodig zijn om de juiste patiënten op te roepen en te registreren binnen het COVID-19-project. De masterclass is online terug te kijken.
Lees meer »
26-04-2021
Nieuws
Samenwerking met GGD bij vaccineren
De GGD Regio Utrecht heeft in totaal tien priklijnen beschikbaar voor huisartsen. Huisartsen moeten daar zelf zorgen voor bemensing van balie, prikhokje en observatieruimte en ook voor de aanwezigheid van een arts voor het opvangen van ernstige bijwerkingen.
Lees meer »
23-04-2021
Nieuws
Herstart spirometrie Saltro vanaf 25 april
Vanaf 25 april gaat Saltro weer spirometrie aanbieden voor de patiënten in de eerste lijn. Deze mogelijkheid is bedoeld voor nieuwe patiënten bij wie de diagnose astma of copd nog gesteld moeten worden. Ook patiënten bij wie een verslechtering is ontstaan komen hiervoor in aanmerking.
Lees meer »
22-04-2021
Nieuws
Scholing ‘digitalisering en gezondheidsvaardigheden’
Op 19 april hebben 39 praktijkmedewerkers waaronder huisartsen en assistenten deze door UNICUM en OPEN aangeboden scholing gevolgd. De geaccrediteerde scholing werd verzorgd door Eline Heemskerk van Pharos samen met een ervaringsdeskundige op het gebied van beperkte taalvaardigheden.
Lees meer »
22-04-2021
Nieuws
Aanpassingen handreiking chronische nierschade
De handreiking chronische nierschade is op enkele punten aangepast. Het betreft kleine aanpassingen als het gaat om de ICPC-code en de verwijscriteria naar de diëtist.
Lees meer »
20-04-2021
Nieuws
Registratie deelname GLI
Voor het registreren van deelname aan de GLI wordt geadviseerd de diagnostische bepaling 3927 ‘deelname Gecomb.Leefstijl Interv. (GLI)’ te gebruiken. Meer informatie hierover staat beschreven in het NHG-registratie advies.
Lees meer »
19-04-2021
Nieuws
Nascholingsmiddag Zorg in Houten
De zorgverleners binnen Zorg in Houten hebben de jarenlange traditie om, 2 keer per jaar, bijeen te komen voor een multidisciplinaire scholingsdag. Deze bijeenkomsten worden als zeer waardevol ervaren. Niet alleen de kennisdeling maar ook onderlinge gezelligheid speelt een rol.
Lees meer »
19-04-2021
Nieuws
Werkwijze IBS beoordelingen per 1 april 2021
Met ingang van 1 april 2021 gaan Specialisten Ouderengeneeskunde (SO) de IBS-beoordelingen in het werkgebied van Altrecht doen tijdens kantooruren (maandag t/m vrijdag van 9.00 tot 17.00 uur). In de ANW uren en op erkende feestdagen blijft een psychiater van Altrecht de IBS-beoordelingen doen.
Lees meer »
19-04-2021
Nieuws
Een vaccinatietaart voor UNICUM
UNICUM heeft afgelopen weken de coronavaccinaties verzorgd op locatie voor de bewoners van kleinschalige woonvormen in de regio ZOU en Lekstroom. Een reden voor de besturen van ZOU en Lekstroom om de backoffice in het zonnetje te zetten!
Lees meer »
19-04-2021
Nieuws
Vacature: Doktersassistent in Houten
Huisartsenpraktijk van Haren, Kienhuis en Zonneveld in Houten is op zoek naar een allround doktersassistente voor 24 uur per week
Lees meer »
15-04-2021
Nieuws
Gezocht: Doktersassistent in Lopik
Huisartsenpraktijk Beatrixplantsoen in Lopik is op zoek naar een fulltime (bijna) gediplomeerde doktersassistent! voor 18-36 uur per week.
Lees meer »
13-04-2021
Nieuws
OPEN: Start implementatie PGO-koppeling
Vanuit de verschillende HIS-DVZA combinaties hebben wij bericht ontvangen dat zij de eerste stappen met de huisartsenpraktijken gaan zetten om de PGO-koppeling mogelijk te maken.
Lees meer »
12-04-2021
Nieuws
Preferentiebeleid insulines
Per 1 januari 2021 hebben verschillende zorgverzekeraars een zogenaamd preferentiebeleid op kortwerkende insulines. Wat betekent dit?
Lees meer »
08-04-2021
Nieuws
Gezocht: POH-S in Nieuwegein
Ben jij een gediplomeerde POH-S en bij voorkeur affiniteit heeft met zowel DM, CVRM als ouderenzorg dan is deze vacature iets voor jou!
Lees meer »
02-04-2021
Nieuws
Tip Promedico-ASP: eenvoudig overzicht gevaccineerden
Huisarts Albert van der Veer heeft een tip waarmee Promedico ASP-gebruikers gemakkelijk een overzicht kunnen genereren van mensen die een COVID-vaccin toegediend hebben gekregen door de GGD of de huisarts.
Lees meer »
01-04-2021
Nieuws
Nieuwe projectgroep waarnemers
Het versterken van de band met de waarnemend huisartsen is dit jaar een van de speerpunten van UNICUM Huisartsenspoedzorg. We gaan met een nieuwe en uitgebreidere 'projectgroep waarnemers' aan de slag.
Lees meer »
16-03-2021
Nieuws
Enquête om patiënten te betrekken bij OPEN
Huisartsen, HIS-leveranciers en UNICUM werken hard aan een succesvolle invoering van OPEN in de regio, maar patiënten spelen hierin uiteraard ook een sleutelrol. Samen met Zorgbelang Inclusief, HUS en RegioZorgNu maakt UNICUM een enquête in het kader van patiëntenparticipatie.
Lees meer »
10-03-2021
Nieuws
Uw Zorg online awards voor UNICUM en praktijken
Op 3 maart vond de jaarlijkse Uw Zorg online Challenge van Pharmeon plaats. UNICUM mocht als regio-organisatie de eerste prijs in de categorie ‘snelste groei aantal patiënten online’ in ontvangst nemen. Huisartsenpraktijk Kromme Rijn uit Bunnik kreeg de award voor ‘huisartsenpraktijk met de snelste groei patiënten online’.
Lees meer »
09-03-2021
Nieuws
Dexamethasongebruik Covid-19 patiënten
Het gebruik van Dexamethason voor Covid-19 patiënten kan voor mensen met en ook zonder diabetes bloedglucose-ontregelingen tot gevolg hebben.
Lees meer »
22-02-2021
Nieuws
Vacature CMIO Lekstroom
UNICUM Lekstroom heeft een vacature voor een Chief Medical Information Officer (CMIO). Een bij voorkeur praktiserend huisarts uit de regio Lekstroom met affiniteit met digitalisering en digitaliseringsprojecten. Het betreft een functie voor gemiddeld zes uur per week.
Lees meer »
12-02-2021
Nieuws
Digitale voordeur Zorg4Zeist geopend
Deze vernieuwde Zorg4Zeist-website is dé digitale voordeur naar zorg en welzijn in de gemeente Zeist. Op 9 februari werd deze officieel geopend door wethouder Marcel Fluitman en huisarts Arjo van den Berg.
Lees meer »
12-02-2021
Nieuws
Registratie COVID-vaccinaties
Hoe kunt u vaccinaties tegen COVID op een juiste manier in het HIS vastleggen? De UNICUM ICT Vakcommissie heeft onderstaand advies opgesteld in lijn met het NHG-advies over het registreren van vaccinaties.
Lees meer »
08-02-2021
Nieuws
Opleiding tot leefstijlcoach
In samenwerking met opleidingsinstituut Viaperspectief organiseert UNICUM voor de tweede keer een multidisciplinaire opleiding tot leefstijlcoach voor fysiotherapeuten, diëtisten en oefentherapeuten. Deze opleiding start op 2 maart aanstaande.
Lees meer »
05-02-2021
Nieuws