Regio ZOU
Regio Lekstroom
Unicum ZOU

Scholing

Caspir online (e-learning)

Module 6 e-learning

Omschrijving
Datum: doorlopend. Let op: wel aanmelden vóór 1 december 2022. Tot 1 april 2023 is de nascholing te volgen.

CASPIR module 6 kan online gevolgd worden. Gewoon thuis achter uw computer, laptop of tablet. U ontvangt maandelijks een nieuwe casus via de digitale leeromgeving van het NHG.

Deelname aan deze e-learning vervangt éénmaal een module 6-avond voor de herregistratie.

CASPIR online duurt één kalenderjaar. U kunt op ieder moment beginnen. Start u bijvoorbeeld in oktober dan staan de casussen van januari tot en met september van dat jaar al klaar in de digitale leeromgeving. Na afloop van het kalenderjaar heeft u tot 1 april van het volgende jaar de tijd om de cursus af te ronden. Heeft u na het volgen van de CASPIR online recht op een CASPIR hercertificaat? Dan ontvangt u deze automatisch per e-mail.
De doorlopen casussen worden niet beoordeeld met een voldoende of onvoldoende. U krijgt na het beantwoorden van de vragen direct terugkoppeling op het gegeven antwoord inclusief een onderbouwing. De casussen zijn zo opgezet, dat ze uw kennis van spirometrie borgen en verbeteren. De laatste casus is een toetsende casus, die u met een voldoende dient af te ronden. De huisarts en de POH/PVK doorlopen dezelfde casussen. Er wordt hierbij geen onderscheid gemaakt tussen uitvoerder en beoordelaar.

LET OP: deze e-learning is géén duo-cursus! Zowel de huisarts als de POH/PVK dienen zich apart aan te melden voor de CASPIR online en de casussen op het eigen account te doorlopen.

Het doel van de online scholing is het beoordelen van de uitvoering van spirometrietests en de interpretatie daarvan na de CASPIR-training te waarborgen. De online scholing is mede gebaseerd op de NHG-standaarden COPD en astma bij volwassenen en bouwt verder op de CASPIR-cursus.

U ontvangt maandelijks een email wanneer er een nieuwe casus klaarstaat. Per casus zult u ongeveer 15 minuten kwijt zijn. In totaal kost deze e-learning u circa 3 uur. Na het doorlopen van alle 12 casussen, ontvangt u de 3 accreditatiepunten.

Om de Caspir online te kunnen volgen, dient u de Caspir basiscursus (module 1 t/m 5) succesvol afgerond te hebben.


Opleider
Unicum Huisartsenzorg BV

Hoofddocent


Datum
1-7-2022

Tijd
-

Locatie
Digitaal

Bedrag
€ 90,00

Plekken nog beschikbaar
19

Accreditatie