Regio ZOU
Regio Lekstroom
Unicum ZOU

Nieuws

Upd@te

Crisisteam: Oekraïne / covid Digitalisering GLI / Leefstijl UNICUM Huisartsenspoedzorg UNICUM Huisartsenzorg Netwerken / O&I Scholing Vacatures Zorgprogramma's

Veel interesse voor opleiding zij-instromers doktersassistent


21-12-2022

Veel interesse voor opleiding zij-instromers doktersassistent

Afgelopen najaar heeft UNICUM in samenwerking met ROC Midden Nederland, HUS, RegioZorgNu en SSFH zij-instromers geworven voor de functie van doktersassistent via een BBL-traject. Dit was een succes en krijgt dan ook een vervolg in 2023.

Het aantal reacties op de vacature was overweldigend: meer dan 150 personen gaven aan zich te willen laten omscholen tot doktersassistent. Er is dus zeker interesse voor het vak en de mogelijkheid tot omscholen. In september zijn er 18 deelnemers gestart met de opleiding aan het ROC. Een aantal van deze deelnemers werken nu in praktijken die bij UNICUM zijn aangesloten. 

Nieuwe campagne
De subsidie vanuit de Stichting Sociaal Fonds Huisartsenzorg (SSFH) is ook in 2023 van toepassing. Komend jaar willen we twee nieuwe groepen laten starten en inmiddels is ook Mediis (regio-organisatie omgeving Gouda) aangehaakt. In februari begint de eerste groep, hiervoor loopt de werving op dit moment. Daarnaast willen we in het voorjaar gezamenlijk weer een grote campagne lanceren voor de groep die in september met de opleiding begint.

Op zoek naar een doktersassistent?
Ben jij op zoek naar een doktersassistent of heb je ruimte in de praktijk om een doktersassistent op te leiden? Of heb je zelf een kandidaat doktersassistent op het oog die gebruik wil maken van deze opleidingsroute? Houd de berichtgeving in de gaten of meld je bij Wenda van Loenen. Instromen op een ander moment dan de groepen die in februari en september starten is een optie.