Regio ZOU
Regio Lekstroom
Unicum ZOU

Nieuws

Upd@te

Crisisteam: Oekraïne / covid Digitalisering GLI / Leefstijl UNICUM Huisartsenspoedzorg UNICUM Huisartsenzorg Netwerken / O&I Scholing Vacatures Zorgprogramma's

Gezocht: huisartsen en triagisten voor auditteam


1-11-2022

UNICUM Huisartsenspoedzorg is op zoek naar huisartsen en triagisten die de rol willen vervullen van:

Auditor

Kwaliteit van zorg en patiëntveiligheid vinden we ontzettend belangrijk. Doordachte werkprocessen en goede werkinstructies dragen daaraan bij. We nemen deze continu onder de loep om te zien of ze werken in de praktijk en of er verbeteringen mogelijk zijn. Een van de instrumenten die we daarbij hanteren is de interne audit. Tijdens zo’n audit bekijkt het UNICUM auditteam van huisartsen en triagisten een of meerdere processen en/of werkinstructies. Daarna spreken zij bij het proces betrokken medewerkers. Het doel is het identificeren van zowel de risico’s als de kwaliteiten van het proces en de uitvoering.

Samenstellen auditteam
UNICUM Huisartsenspoedzorg vormt een vast auditteam met ten minste twee praktijkhoudende huisartsen, twee waarnemers en twee C-triagisten. De groep kan - afhankelijk van het te auditen thema - worden aangevuld met andere disciplines, zoals chauffeurs en ondersteunende medewerkers. Het auditteam wordt begeleid en ondersteund door de kwaliteitsfunctionaris (Raf Hirsch, adviseur kwaliteit a.i.) en de medewerker kwaliteit (Marit Verkuijl) van UNICUM Huisartsenspoedzorg.

Tijdsinvestering en vergoeding
Jaarlijks vinden er minimaal twee en maximaal vier interne audits plaats. Je wordt als auditor dus zeker één en maximaal twee keer per jaar ingezet. De uren worden op de gebruikelijke manier uitbetaald door UNICUM.

Wie zoeken wij?
Een auditor heeft de volgende kwaliteiten:

  • Kan onbevooroordeeld naar het proces en de betrokkenen kijken.
  • Zoekt naar feiten en niet naar meningen.
  • Gaat integer om met vertrouwelijke gegevens.

Training
Onder begeleiding van een onafhankelijke trainer krijgt het auditteam een introductie in de theorie van het auditproces en gaan we oefenen met waarderend auditen. Ook maken we een afspraak voor de feitelijke audit met de bij het proces betrokken medewerkers.

Interesse?
Ben jij praktijkhouder, waarnemer of triagist en hecht je belang aan de kwaliteit van het werk op de spoedposten? We horen graag van je! Je kunt je belangstelling kenbaar maken door een e-mail te sturen aan Marit Verkuijl.