Regio ZOU
Regio Lekstroom
Unicum ZOU

Nieuws

Upd@te

Crisisteam: Oekraïne / covid Digitalisering GLI / Leefstijl UNICUM Huisartsenspoedzorg UNICUM Huisartsenzorg Netwerken / O&I Scholing Vacatures Zorgprogramma's

Thuisbehandelingspilot voor acuut benauwde patiënten


28-9-2022

Thuisbehandelingspilot voor acuut benauwde patiënten

Diverse patiënten hebben al deelgenomen aan de pilot CovidTherapy@Home. De reacties zijn tot nu toe overwegend positief. Deelnemende huisartsen geven aan dat de werkwijze ontlastend werkt.

In de pilot CovidTherapy@Home is het mogelijk om COVID-patiënten met zuurstofbehoefte in de thuissituatie te behandelen en centraal te laten monitoren. Het is ook mogelijk COVID-patiënten met een risico op ernstig beloop, die je extra in de gaten wilt (laten) houden, op afstand te laten monitoren.

Uitbreiding doelgroep
Op korte termijn (dit najaar) hoopt het onderzoeksteam de thuisbehandeling en thuismonitoring beschikbaar te stellen voor een bredere groep patiënten met luchtweginfecties. Het onderzoeksteam is op zoek naar huisartsen en praktijken die hun COVID-patiënten willen aanmelden. Neem hiervoor contact op via e-mail of bel 06-31 11 84 02. Klik hier voor meer informatie over de pilot.