Regio ZOU
Regio Lekstroom
Unicum ZOU

Nieuws

Upd@te

Crisisteam: Oekraïne / covid Digitalisering GLI / Leefstijl UNICUM Huisartsenspoedzorg UNICUM Huisartsenzorg Netwerken / O&I Scholing Vacatures Zorgprogramma's

Inspiratie: Inclusieve, tactiele ontwerpen in de huisartsenpraktijk


11-7-2022

Eerder heb je in het inspiratieverhaal van Annemiek Wereldsma al kunnen lezen over de passie van Huisartsenpraktijk van Kessel voor Positieve Gezondheid (PG). In de inrichting van de praktijk hebben ze niet alleen de kleuren van het model verwerkt, maar zijn zij ook aan de slag gegaan met inclusiviteit en diversiteit.

Zij schakelden hierbij de hulp in van Conefrey/Koedam Grafisch Ontwerp. Ann Conefrey zegt er het volgende over: “Huisartsenpraktijk Van Kessel in Zeist vroeg ons hoe ze Positieve Gezondheid konden implementeren in hun nieuwe interieur. We zagen meteen een verband tussen deze benadering - gezondheid en geluk voor iedereen - en het toenemende bewustzijn voor inclusiviteit en diversiteit. De vernieuwing van het interieur biedt een uitgelezen kans om ambitie te tonen en de praktijk toegankelijker en inclusiever te maken voor alle patiënten. We stelden voor om het concept tastbaarder te maken door tactiele ontwerpen met texturen en braille.

Alle ontwerpen voor de praktijk zijn visueel en tactiel uitgevoerd. Voor het ‘spinnenweb’ van Positieve Gezondheid, hebben wij een groot voelbaar display ontworpen, met aanvullende informatie over het gebruik ervan in braille. In het interieur is veel gebruik gemaakt van glas. In combinatie met het gebruik van de kleuren uit de zes dimensies van Positieve Gezondheid heeft dit een open, aantrekkelijke omgeving gecreëerd, voor patiënten en medewerkers.”