Regio ZOU
Regio Lekstroom
Unicum ZOU

Nieuws

Upd@te

Crisisteam: Oekraïne / covid Digitalisering GLI / Leefstijl UNICUM Huisartsenspoedzorg UNICUM Huisartsenzorg Netwerken / O&I Scholing Vacatures Zorgprogramma's

30 mei: VIPapp wordt Spreekuur.nl


18-5-2022

30 mei: VIPapp wordt Spreekuur.nl

Werk je op dit moment samen met je patiënten via VIPLive in de VIPapp of ben je van plan VIPLive hier meer voor in te zetten?  Op 30 mei zet Calculus de huidige functionaliteiten uit de VIPapp over op Spreekuur.nl. Deze nieuwe app biedt ook nieuwe functionaliteiten, zoals dossierinzage. 

De Calculus VIPapp werd geactiveerd met een QR-code of een gebruikersnaam en wachtwoord die tijdelijk geldig waren. Bij Spreekuur.nl krijgt de patiënt een e-mail waarna diegene zelf een account kan aanmaken. Hiervoor is een persoonlijk e-mailadres noodzakelijk en een 06-nummer om een verificatie-sms op te ontvangen.

Bestandsoverdracht voor automatisch uitnodigen
Wanneer het mailadres en 06-nummer van een patiënt bekend zijn in VIPLive kan hij/zij automatisch een uitnodiging ontvangen om een account aan te maken op Spreekuur.nl. Hiervoor is in week 19 een bestand via bestandsoverdracht naar de contactpersoon van elke UNICUM-huisartsenpraktijk verstuurd. Ontbreekt één van de gegevens, dan is het automatisch verzenden niet mogelijk. Dit betekent dat deze patiënten handmatig door de praktijk moeten worden uitgenodigd. Eventueel moet het e-mailadres en/of 06-nummer nog achterhaald worden.

Uitvraag ontvangen maar gegevens nog niet aangevuld?
Vul deze gegevens dan snel aan, anders worden patiënten van wie e-mailadres/06-nummer niet bekend zijn niet automatisch uitgenodigd voor Spreekuur.nl.

30 mei: patiënten ontvangen uitnodiging
Vanaf 23 mei is de Spreekuur.nl app te downloaden in de App Stores. Op 30 mei verstuurt Calculus - wanneer er voor een patiënt een telefoonnummer en e-mailadres bekend zijn – de automatische uitnodiging voor Spreekuur.nl. Vanaf deze datum zal de knop ‘Uitnodigen voor VIP app’ niet meer beschikbaar zijn en zie je de knop ‘Uitnodigen voor Spreekuur.nl’. Zodra iemand zijn account heeft geactiveerd krijgt diegene de volgende melding als hij de Calculus VIP app opent: ‘Wij zien dat u al een account aangemaakt heeft bij Spreekuur.nl’

Heb je vragen over de overgang naar Spreekuur.nl?
Neem dan contact op met de helpdesk van Calculus via 088-5281020.