Regio ZOU
Regio Lekstroom
Unicum ZOU

Nieuws

Upd@te

Crisisteam: Oekraïne / covid Digitalisering GLI / Leefstijl UNICUM Huisartsenspoedzorg UNICUM Huisartsenzorg Netwerken / O&I Scholing Vacatures Zorgprogramma's

Verdere ontwikkelingen rondom Spreekuur.nl


25-4-2022

Werk je op dit moment samen met je patiënten via VIPLive in de VIPapp of ben je van plan VIPLive hier meer voor in te zetten?  Vanaf 23 mei zet Calculus de huidige functionaliteiten uit de VIP app over op Spreekuur.nl. Naast de nieuwe app zijn ook nieuwe functionaliteiten toegevoegd, zoals dossierinzage. Met dit bericht geven we alvast aanvullende informatie.

9-13 mei
De Calculus VIP app werd geactiveerd met een QR-code of een gebruikersnaam en wachtwoord die tijdelijk geldig waren. In het geval van Spreekuur.nl krijgt de patiënt een mail waarna een account aangemaakt kan worden. Hiervoor is een persoonlijk e-mailadres noodzakelijk en een 06-nummer om een verificatie-sms op te ontvangen. Wanneer deze gegevens bekend zijn in VIPLive wordt automatisch een uitnodiging verstuurd naar de patiënt. Ontbreekt één van deze gegevens, dan is het automatisch verzenden niet mogelijk. Hiervoor zal in week 19 een bestand via bestandsoverdracht naar de POH-S verstuurd worden. Deze patiënten moeten handmatig door de praktijk worden uitgenodigd.

Wat wordt er van jullie als praktijk verwacht?
Je ontvangt een bestand via bestandsoverdracht waar de patiënten in staan die handmatig uitgenodigd moeten worden. Eventueel moet het emailadres en/of 06-nummer nog achterhaald worden.

16 mei
Op 16 mei ontvangen alle patiënten vanuit de VIP app een notificatie. Deze notificatie wordt gepusht en komt dus als een tekentje op hun telefoon binnen. De volgende tekst staat in deze melding: ‘Binnenkort gaat de Calculus VIP app over op Spreekuur.nl. U ontvangt een uitnodiging indien Spreekuur.nl voor u beschikbaar is gemaakt’.

23 mei
De Spreekuur.nl app is te downloaden in de App Stores.

30 mei
Wanneer er voor een patiënt een telefoonnummer en e-mailadres bekend zijn, kan de uitnodiging voor Spreekuur.nl automatisch verstuurd worden. In deze weken gaat de mail uit naar de patiënten. Vanaf deze datum zal de knop ‘Uitnodigen voor VIP app’ niet meer beschikbaar zijn en zal deze vervangen worden door ‘Uitnodigen voor Spreekuur.nl’.

Zodra de patiënt zijn account heeft geactiveerd krijgt de patiënt de volgende melding in de Calculus VIP app: ‘Wij zien dat u al een account aangemaakt heeft bij Spreekuur.nl’

Heb je vragen over de overgang naar spreekuur.nl? Neem contact op met de helpdesk van Calculus 088-5281020.