Regio ZOU
Regio Lekstroom
Unicum ZOU

Nieuws

Upd@te

Crisisteam: Oekraïne / covid Digitalisering GLI / Leefstijl UNICUM Huisartsenspoedzorg UNICUM Huisartsenzorg Netwerken / O&I Scholing Vacatures Zorgprogramma's

Vragenlijsten Positieve Gezondheid in VIPLive


31-3-2022

In de zorg richten we ons vaak op gezondheidsproblemen en hoe die te behandelen. Positieve Gezondheid kiest een andere invalshoek. Het accent ligt niet op ziekte, hoewel die natuurlijk wel behandeld wordt, maar op mensen zelf, op hun veerkracht en op wat hun leven betekenisvol maakt. Binnen VIPLive zijn er twee functionaliteiten die je op het gebied van Positieve Gezondheid kunnen ondersteunen.

In VIPLive was het al mogelijk om op basis van de gesprekstool ‘het spinnenweb’ het gesprek met je patiënt te ondersteunen. Deze gesprekstool vindt je door in de patiëntenkaart in VIPLive naar ‘inventarisaties’ te gaan en volgens naar ‘Positieve Gezondheid’.

Vragenlijsten Positieve Gezondheid
Vanaf nu is het ook mogelijk om vragenlijsten Positieve Gezondheid te versturen naar patiënten of via VIPLive samen met de patiënt in te vullen. Deze vragenlijsten zijn te versturen via de patiëntenkaart à ‘verstuur vragenlijsten’.

Positieve Gezondheid en de GLI
De vragenlijst Positieve Gezondheid is ook een goede toevoeging voor de GLI bij het opstellen van het Persoonlijk Leefstijl Plan. Bij het herhalen van de meting biedt het voor de leefstijlcoach, maar ook voor huisarts en POH goed inzicht in de vorderingen en veranderingen.

Heb je vragen over VIPLive?
Neem dan contact op met Lisa van Burgsteden, projectcoördinator digitalisering.  

Meer informatie op de website van Unicum, klik op een van onderstaande links:

Regio Lekstroom
https://www.unicum-lekstroom.nl/tools/positieve-gezondheid
https://www.unicum-lekstroom.nl/vip-vragenlijsten/spinnenweb-pg

Regio ZOU
https://www.unicum-zou.nl/tools/positieve-gezondheid
https://www.unicum-zou.nl/vip-vragenlijsten/spinnenweb-pg