Regio ZOU
Regio Lekstroom

Nieuws

Upd@te

Crisisteam: Oekraïne / covid Digitalisering GLI / Leefstijl UNICUM Huisartsenspoedzorg UNICUM Huisartsenzorg Netwerken / O&I Scholing Vacatures Zorgprogramma's

Even voorstellen!


29-3-2022

Wie ben je en wat doe je in het dagelijks leven?
Ik ben Toosje Valkenburg en ik werk ruim twintig jaar huisarts in De Bilt. Ik ben daar, als Brabantse, al werkzaam sinds mijn studie geneeskunde maar met een Utrechts hart! Ik woon ook in De Bilt en heb drie kinderen waarvan de oudsten beginnen uit te vliegen. Sinds kort hebben we ook een hond.

Ik ben huisarts in Gezondheidscentrum De Bilt; een maatschap die actief samenwerkt met de andere disciplines binnen het centrum. Tevens werk ik met veel plezier als huisartsopleider en daarnaast werk ik als hospicedokter in het mede door mij opgerichte Academisch Hospice Demeter.

Ook ben ik één van de dokters van actiecomité ‘Het roer moet om’ en initiatiefnemer van de Utrechtse tak van de beweging ‘Optimale Zorg-Dappere Dokters’.

Vanwaar de stap richting UNICUM?
Als betrokken dokter, werkzaam binnen één van de UNICUM-regio’s, denk ik graag ‘vanuit de spreekkamer’ inhoudelijk, in de volle breedte, mee over de organisatie van de huisartsenzorg. De combinatie van individueel patiëntencontact én het meedenken en ontwikkelen van een bestendige visie op de huisartsenzorg geeft me energie die ik nu graag inzet voor UNICUM.

Wat zijn jouw uitdagingen voor de komende tijd?
Problemen, die we tegenwoordig uitdagingen noemen, zijn er natuurlijk genoeg maar ik hoop constructief mijn steentje bij te kunnen dragen. Ik heb altijd al bestuurlijke interesse gehad en heb meerdere toezichthoudende functies vervuld. Tegenwoordig ben ik o.a. actief in de Raad van Toezicht van MeanderOmniun, de welzijnsorganisatie van Zeist. Ook zit ik in de Raad van Toezicht van SAG, Stichting Amsterdamse Gezondheidscentra. Meekijken bij andere organisaties geeft een interessante verbreding van de bestuurlijke blik. Ook verbetert het mijn eigen bestuurlijke activiteiten.

Naast deze interim functie blijf ik actief als huisarts dus de problemen c.q. uitdagingen van de werkvloer blijf ik tegenkomen. Ik kijk ernaar uit om samen te bouwen aan een toekomstbestendige regionale huisartsenorganisatie.