Regio ZOU
Regio Lekstroom

Nieuws

Upd@te

Crisisteam: Oekraïne / covid Digitalisering GLI / Leefstijl UNICUM Huisartsenspoedzorg UNICUM Huisartsenzorg Netwerken / O&I Scholing Vacatures Zorgprogramma's

Bericht van ROAZ escalatieteam!


24-3-2022

Het is momenteel erg druk bij het St. Antonius ziekenhuis. Dit komt enerzijds door de fair share en anderzijds door personeel wat ziek is. Het verzoek van het St. Antonius ziekenhuis is om (verdachte) covidpatiënten 'aan de voorkant' te spreiden en het St. Antonius ziekenhuis op beide locaties tijdelijk te ontlasten middels een covid-bypass. Deze Covid-bypass geldt ook voor patiënten die al bekend zijn in het St. Antonius ziekenhuis maar geen zorg nodig hebben voor de klachten waarvoor ze bij het St. Antonius ziekenhuis al bekend zijn.

Dit verzoek van het St. Antonius ziekenhuis, wat een besluit van het kernteam ROAZ werd, wordt neergelegd bij de RAVU, huisartsen, SOG’s van de IVVU als verwijzers, maar ook bij de SEH’s van de 3 andere ziekenhuizen in onze regio als ontvangers. Uiteraard krijgen jullie een bericht wanneer deze covid- bypass opgeheven kan worden.

Met vriendelijke groet,

Heidi Plas
Regionaal coördinator crisisbeheersing (traumazorgnetwerk midden-Nederland)