Regio ZOU
Regio Lekstroom
Unicum ZOU

Nieuws

Upd@te

Crisisteam: Oekraïne / covid Digitalisering GLI / Leefstijl UNICUM Huisartsenspoedzorg UNICUM Huisartsenzorg Netwerken / O&I Scholing Vacatures Zorgprogramma's

Onderzoek samenwerking triage


20-12-2021

UNICUM onderzoekt met een aantal ketenpartners (zoals RAVU, Altrecht, HAP Eemland en VVT) of samenwerking op het gebied van triage in de toekomst kan bijdragen aan de continuïteit, veiligheid en kwaliteit van de acute zorg in onze regio.

In het kader hiervan zal een groepje huisartsen en overige zorgprofessionals in januari 2022 ongeveer 1000 telefoongesprekken van de RAVU en de huisartsenposten screenen. Met het doel om antwoord te krijgen op vragen zoals: komt de juiste vraag bij de juiste zorgverlener terecht, welke competenties zijn nodig om een multidisciplinaire spoedeisende zorgvraag zelfstandig goed af te kunnen handelen en levert digitale afhandeling van de zorgvraag hetzelfde kwaliteitsniveau op?

Voor dit kwalitatieve onderzoek hebben partijen een verwerkersovereenkomst met elkaar afgesloten. Bij het onderzoeksteam is niet bekend van welke medewerkers het gesprek te horen is en de onderzoeksresultaten geanonimiseerd verwerkt. Wij houden jullie op de hoogte van de inzichten die uit het onderzoek naar voren komen. Voor meer vragen kan je contact opnemen met Priscilla de Roo.