Regio ZOU
Regio Lekstroom
Unicum ZOU

Nieuws

Upd@te

Crisisteam: Oekraïne / covid Digitalisering GLI / Leefstijl UNICUM Huisartsenspoedzorg UNICUM Huisartsenzorg Netwerken / O&I Scholing Vacatures Zorgprogramma's

Toegang tot oncologiezorg in de regio


30-11-2021

Hoe is het met de toegang tot oncologiezorg?

Het Oncologienetwerk Midden-Nederland (Oncomid) heeft de toegang tot de oncologiezorg bij de ziekenhuizen in onze regio geïnventariseerd. Tot nu toe lijken de ziekenhuizen de toegang tot eerste polibezoek, diagnostiek, operaties, chemotherapie en immunotherapie en bestralingen grotendeels binnen de afgesproken tijdslimiet te kunnen borgen.

Er is ook met de cliëntenraden gesproken over de consequenties van COVID-19 voor hun behandeling. Daar is onzekerheid het grootste onderwerp. Dit betekent dat er voortdurend duidelijkheid moet worden gegeven over eventuele wachtlijsten en gezamenlijke oplossingen.

Ervaringen huisartsen
Als huisartsen schrijnende situaties meemaken, lange wachttijden of andere toegangsproblemen bij oncologie ervaren, wil Oncomid hier graag van op de hoogte worden gebracht. Huisarts Toosje Valkenburg verzamelt eventuele meldingen vanuit het UNICUM-werkgebied. Elk individueel geval kun je als huisarts natuurlijk zelf met de behandelaar bespreken, maar voor de regionale inventarisatie wordt een bericht aan Toosje op prijs gesteld.