Regio ZOU
Regio Lekstroom

Nieuws

Upd@te

Crisisteam: Oekraïne / covid Digitalisering GLI / Leefstijl UNICUM Huisartsenspoedzorg UNICUM Huisartsenzorg Netwerken / O&I Scholing Vacatures Zorgprogramma's

Aangepaste werkprocessen Diak tijdens update EPD


3-11-2021

Binnenkort neemt het Diakonessenhuis de nieuwste versie in gebruik van het elektronisch patiëntendossier (HiX 6.2). De overgang vindt plaats van donderdag 9 december 12.00 uur tot vrijdag 10 december 16.00 uur. Tijdens de overgangsfase maakt het ziekenhuis gebruik van papieren dossiers. Om de kwaliteit van de zorg te waarborgen, gelden tijdens de overgangsfase de volgende maatregelen:

  • Er zijn geen afspraken gemaakt voor planbare zorg (poliklinieken en operaties).
  • De acute zorg wordt zoveel mogelijk ontlast. De SEH, IC en EHH (eerste harthulp) zijn alleen open voor patiënten die in het Diakonessenhuis bekend zijn.
  • Er vinden alleen spoedeisende onderzoeken plaats voor patiënten die bekend zijn in het Diakonessenhuis.

Spoedgevallen en verwijzingen
Tijdens de overgangsperiode kunnen huisartsen, zoals zij gewend zijn, telefonisch contact met het Diakonessenhuis opnemen voor spoedgevallen. Ook spoeddiagnostiek voor de laboratoria en radiologie is mogelijk op locaties Utrecht en Zeist. Voor bloedafname is locatie Doorn gesloten. De regionale prikpunten zijn wel gewoon open. Verwijzen via Zorgdomein is mogelijk. Na de migratie worden deze verwijzingen verwerkt, mogelijk met enige vertraging.

Vrijdag 10 december verwacht het ziekenhuis vanaf 16.00 uur gefaseerd weer over te gaan naar de gebruikelijke werkprocessen. Heeft u vragen of wilt u graag contact over de overgang naar het nieuwe elektronisch patiëntendossier? Stuur dan een e-mail naar het Diakonessenhuis.