Regio ZOU
Regio Lekstroom

Nieuws

Upd@te

Crisisteam: Oekraïne / covid Digitalisering GLI / Leefstijl UNICUM Huisartsenspoedzorg UNICUM Huisartsenzorg Netwerken / O&I Scholing Vacatures Zorgprogramma's

Voortgang Toekomstbestendige Huisartsenzorg


27-10-2021

Voortgang Toekomstbestendige Huisartsenzorg
Het programma Toekomstbestendige Huisartsenzorg gaat een nieuwe fase in. Nu de meeste praktijkscans zijn ingevuld, wordt het tijd voor UNICUM om de resultaten terug te geven aan iedere praktijk en ondersteuningsaanbod te ontwikkelen. Voor deze fase hebben we een nieuwe programmacoördinator. Noëlle stelt zich voor op onze website.

Ook voor de praktijken begint er een nieuwe fase. Het is tijd om aan de slag te gaan met het opstellen van een Plan van Aanpak en vervolgens het uitvoeren van één of meerdere projecten. In dit bericht vindt u daar meer informatie over.

Afronding praktijkscan
Deze maand is de laatste kans om de praktijkscan in te vullen. In november zullen we de scan bevriezen. Het invullen van de praktijkscan (onderdelen praktijkladder en ICT-ladder) is een voorwaarde voor de declaratie bij Zilveren Kruis. Heeft u geen inlogcode ontvangen, is er een andere reden dat u niet heeft kunnen starten/afronden of heeft u een vraag, mail ons dan.  

De praktijken die als eerste de scan hebben ingevuld zullen ook als eerste de resultaten van de scan ontvangen.

Plan van Aanpak
Vanaf heden is het mogelijk om een Plan van Aanpak in te leveren. Het Plan van Aanpak beschrijft het project wat u gaat uitvoeren om toekomstbestendiger te worden. Indienen van het plan gaat via een webformulier in de besloten omgeving van de UNICUM website. Het opstellen van een Plan van Aanpak kan naar aanleiding van de resultaten van de praktijkscan of natuurlijk vanuit uw eigen visie. Vanuit UNICUM kijken we naar haalbaarheid en of het plan binnen de kaders van het programma past. Vanuit UNICUM wordt er vervolgens een reactie gegeven op het Plan van Aanpak.

Voor dit jaar organiseren we een moment waarop we projectleiders, die daar behoefte aan hebben, uitnodigen om gezamenlijk na te denken over een Plan van Aanpak. Deze werksessie vindt plaats op dinsdag 30 november van 16:00-18:00. Houd onze scholingskalender in de gaten voor meer informatie.

Inspiratiepagina
Op de UNICUM website vindt u binnenkort ook de inspiratiepagina. Op deze pagina staan voorbeelden van projecten waar uw collega’s mee bezig zijn. De pagina is in ontwikkeling. Er zullen doorlopend nieuwe inspiratieverhalen op verschijnen. Wilt u uw eigen ervaringen als inspiratieverhaal delen? Stuur ons een e-mail en wij nemen contact met u op.

Declaratie Zilveren Kruis
Het is inmiddels mogelijk om Toekomstbestendige Huisartsenzorg te declareren. Dit kan met declaratiecode 31400. Meer details betreffende declaratie vindt u in een eerdere update op onze website.

Loopt u ergens tegenaan of heeft u vragen? Stuur ons een e-mail.