Regio ZOU
Regio Lekstroom
Unicum ZOU

Nieuws

Upd@te

Crisisteam: Oekraïne / covid Digitalisering GLI / Leefstijl UNICUM Huisartsenspoedzorg UNICUM Huisartsenzorg Netwerken / O&I Scholing Vacatures Zorgprogramma's

Ongekende drukte op huisartsenspoedposten


27-6-2021

Ongekende drukte op huisartsenspoedposten

Op de huisartsenspoedposten in Zeist en Nieuwegein is het de laatste weken ongekend druk. De situatie is niet uniek, in meerdere regio’s in Nederland speelt het probleem. UNICUM verspreidde een persbericht en versterkt ook het team op de posten. Daarnaast onderzoeken we mogelijkheden van digitale ondersteuning die de werkdruk kan verminderen.

Ook andere posten trokken aan de bel met de boodschap dat de enorme drukte niet te behappen is. Brancheorganisatie Ineen verstuurde dit bericht aan de pers. UNICUM verspreidde afgelopen vrijdag een persbericht over de situatie op de posten in Nieuwegein en Zeist. Dit werd opgepikt door het AD en RTV Utrecht.

Alleen voor spoed
De drukte is groter dan voor de coronacrisis en het valt op dat een aanzienlijk aandeel van de telefoontjes niet over spoedeisende zaken gaat. Met het persbericht willen we mensen bewust maken van de enorme drukte en hen verzoeken alleen bij echte spoedvragen te bellen. Zodat iedereen tijdig de zorg kan krijgen die hij of zij nodig heeft. Ook attenderen we mensen op zelftriage via Moet ik naar de dokter.nl en op de zelfzorgadviezen van Thuisarts.nl.

Team versterken
Om de grote drukte aan te kunnen, springen bij UNICUM huisartsen bij aan de telefoon en kunnen bellers sinds kort een terugbeloptie kiezen. Ook trekken we een recruiter aan die ons de komende maanden kan helpen bij het versterken van het team. Daarnaast onderzoeken we de mogelijkheden van slimme digitale ondersteuning om zo de werkdruk te verlagen.

Bekijk ook onze vacatures voor triagist, student triagist, baliemedewerker en recruiter. Ben of ken jij iemand die ons team kan versterken? We horen het graag.