Regio ZOU
Regio Lekstroom
Unicum ZOU

Nieuws

Upd@te

COVID 19 Digitalisering GLI / Leefstijl UNICUM Huisartsenspoedzorg UNICUM Huisartsenzorg Netwerken / O&I Scholing Vacatures Zorgprogramma's

Vaccinatie registratie bij het RIVM


21-6-2021

Alle HIS leveranciers is gevraagd om het mogelijk te maken vaccinaties automatisch ook vast te leggen in een database bij het RIVM (CIMS) op voorwaarde dat de patiënt hiervoor toestemming geeft (‘opt-in’ voor registratie bij RIVM, niet te verwarren met opt-in voor het uitwisselen via het LSP!).

Recent is de LHV bevraagd door VWS omdat er onvoldoende zou zijn geregistreerd door de huisartsen. Wij hebben voor onze regio ook contact gezocht met Promedico, Medicom, MicroHIS en CGM. De leveranciers die hebben gereageerd geven aan dat voor het grootste deel van de praktijken er correcte registratie plaatsvindt. Een aantal praktijken heeft < 10% van de vaccinaties geregistreerd. Zij zullen komende weken worden benaderd door de HIS leveranciers.

Het is raadzaam om als u benaderd wordt goed na te gaan waar het fout gaat. Dit omdat er anders in de zomerperiode waarschijnlijk veel telefoondruk gaat ontstaan van patiënten die een vaccinatiepaspoort willen downloaden via het RIVM (registratie CIMS is voorwaarde) en bij u aankloppen voor correcte registratie in het CIMS van door u gevaccineerde patiënten.

Namens de ICT commissie
Albert van der Veer (huisarts, CMIO voor UNICUM)