Regio ZOU
Regio Lekstroom
Unicum ZOU

Nieuws

Upd@te

COVID 19 Digitalisering GLI / Leefstijl UNICUM Huisartsenspoedzorg UNICUM Huisartsenzorg Netwerken / O&I Scholing Vacatures Zorgprogramma's

Scholing ‘digitalisering en gezondheidsvaardigheden’


22-4-2021

Op 19 april hebben 39 praktijkmedewerkers waaronder huisartsen en assistenten deze door UNICUM en OPEN aangeboden scholing gevolgd. De geaccrediteerde scholing werd verzorgd door Eline Heemskerk van Pharos samen met een ervaringsdeskundige op het gebied van beperkte taalvaardigheden.

Het betrof een interactieve training. Verschillende eye-openers waren:

  • Iemand die alleen langs de balie komt voor het maken van een afspraak of uitleg vraagt heeft wellicht moeite met geschreven tekst, digitale vaardigheden of kan telefonisch lastig begrijpen en/of onthouden wat er wordt besproken. Extra aandacht is dan noodzakelijk.
  • Een patiënt die regelmatig bij de POH komt kan je eenvoudig vragen of ze hun labuitslag al hebben ingekeken voor het consult. Indien dat niet zo is kan je uitleggen dat dit nu via portaal en/of app kan. Help de patiënt daarmee op gang.
  • Het lijkt soms onbegonnen werk om iemand, die angst heeft digitaal aan de slag te gaan, te begeleiden om het portaal te gebruiken. Echter biedt dat zowel de praktijk als de patiënt veel voordelen. Zelfregie is belangrijk.

Verder leverde een inventarisatie op dat met name het begrijpelijk formuleren van de E en P regels als moeilijk wordt ervaren. En men maakt zich zorgen over die informatie die nu wel in het online dossier wordt getoond. UNICUM zal samen met Pharos en OPEN onderzoeken welke aanvullende training kan worden gefaciliteerd. Omdat we deze scholing aan alle praktijkmedewerkers willen aanbieden hebben we een opname gepubliceerd op onze website. Hier vind je ook de gebruikte presentatie.

Voor vragen kunnen jullie altijd terecht bij open@unicum-huisartsenzorg.nl