Regio ZOU
Regio Lekstroom
Unicum ZOU

Nieuws

Upd@te

COVID 19 Digitalisering GLI / Leefstijl Netwerken / O&I UNICUM Huisartsenzorg UNICUM Huisartsenspoedzorg Zorgprogramma's

Gezocht: Manager Zorg en Gezondheid bij UNICUM


30-3-2021

Voor de sectie Zorg en Gezondheid van de UNICUM werkorganisatie in Bilthoven, zijn wij per direct op zoek naar een:

Manager Zorg en Gezondheid

voor 32 uur per week 

Ben jij die enthousiaste manager met ruime ervaring in de huisartsenzorg die een goede gesprekspartner is voor onze huisartsen? 

Als Manager Zorg en Gezondheid ben je verantwoordelijk voor het aansturen van de sectie. De dienstverlening van de sectie ondersteunt het kwaliteitsbeleid van de eerstelijns zorg. Dit betreft 7x 24 uurs huisartsgeneeskundige zorg (praktijken en huisartsenposten) en de zorg die geleverd wordt door ketenpartners die zijn gecontracteerd ten behoeve van de programmatische (keten)zorg en Gecombineerde Leefstijl Interventie (GLI). De dienstverlening van de sectie omvat onder andere het voorbereiden en implementeren van het kwaliteitsbeleid, het aanbieden van deskundigheidsbevordering/nascholing, het organiseren en contracteren (verzekeraar en ketenpartners) van programmatische zorg en van de GLI, het monitoren en bevorderen van de kwaliteit van de eerstelijnszorg door terugrapportage van kwaliteitsindicatoren aan en de begeleiding van de praktijken alsmede het voorbereiden van inhoudelijke samenwerkingsafspraken tussen huisartsen en andere professionals in de zorg. 

UNICUM maakt een sterke groeifase door met de nodige interne en externe uitdagingen.  Een van de uitdagingen is om onze tak van Zorg en Gezondheid in samenwerking met onze Medische Vakcommissie verder te ontwikkelen en naar een hoger niveau te brengen. 

Kom jij ons ondersteunen in het versterken van de eerstelijns zorg in de regio’s Zuidoost-Utrecht en Lekstroom?

Positie in de organisatie
Als Manager Zorg en Gezondheid ben je lid van het Management Team van UNICUM en ressorteer je rechtstreeks onder de directie. Je geeft leiding aan praktijkconsulenten, nascholingsmedewerkers en projectmedewerkers. Daarnaast onderhoud je nauw contact met de kaderartsen in de Medische Vakcommissie, waar je zelf ook deel vanuit maakt. Je bent de linking pin naar de medewerkers van Zorg en Gezondheid.

Werkzaamheden

 • Het hiërarchisch leidinggeven aan de medewerkers van Zorg en Gezondheid; uitvoering geven aan het personeelsbeleid en sturen op kwaliteit en kwantiteit van de werkzaamheden.
 • Het coördineren van de werkzaamheden van de medewerkers en werkgroepen.
 • Het ontwikkelen van en sturen op werkprocessen, procedures en systemen met de PDCA-cyclus.
 • Het opstellen van het jaarplan Zorg en Gezondheid inclusief een voorstel voor de begroting.
 • Het vervullen van de functie van secretaris binnen de Medische Vakcommissie.
 • Het zorgdragen voor de inhoudelijke afstemming tussen de diverse disciplines binnen de sectie en met andere secties.
 • Het vertegenwoordigen van de organisatie in interne en externe gremia, deelname in belangengroepen en commissies.

 Wat we vragen

 • Je hebt een opleiding in de gezondheidszorg afgerond, minimaal op hbo-niveau.
 • Je hebt minimaal 5 jaar aantoonbare ervaring in de eerstelijns zorg, en bij voorkeur in de huisartsenzorg.
 • Je bent in staat overzicht te houden met oog voor de details.
 • Je hebt een goed empathisch vermogen om met verschillende doelgroepen te kunnen communiceren.
 • Je combineert tact met overtuigingskracht.
 • Je bent resultaatgericht.

Wij bieden:

 • Een veelzijdige functie in een groeiende organisatie (rond de 100 medewerkers) met korte lijnen.
 • Een prettige en positieve werksfeer.
 • Grote mate van zelfstandigheid in je functie.
 • Salaris afhankelijk van werkervaring. De functie is gewaardeerd in schaal 10 van de cao-huisartsenzorg.

Over UNICUM
UNICUM is de regio-organisatie van en voor de huisartsen in Zuidoost-Utrecht (regio ZOU) en Zuidwest-Utrecht (regio Lekstroom). De aan UNICUM verbonden huisartsen hebben zich verenigd om gezamenlijk hun ambities waar te maken: mensen 7x24 uur voorzien van goede zorg en ondersteuning in de eigen omgeving waarbij de patiënt uitgangspunt is. Dichtbij en in samenwerking met onze ketenpartners in wijk, gemeente en regio. 

Om dit te realiseren werken de huisartsen intensief samen in een multidisciplinair netwerk van (zorg)professionals in praktijk, wijk, gemeente en regio. De samenwerking is gericht op het bevorderen van de eigen regie, autonomie en kwaliteit van leven van mensen. Naast deze gemene deler zijn er per regioplan accenten gelegd en aandachtspunten benoemd, afhankelijk van de lokale situatie.

Doel van de UNICUM-werkorganisatie is om huisartsen in praktijk, wijk en regio – in brede zin – te ondersteunen bij wat zij nodig hebben om hun regioplannen te realiseren. De werkorganisatie bestaat uit een team van enthousiaste en professionele medewerkers. Zij werken nauw samen met zorgprofessionals in bijvoorbeeld vakcommissies en werkgroepen. Het kantoor van UNICUM is gevestigd in Bilthoven.

Per 1 juli 2020 zijn de huisartsenspoedposten onderdeel van de huisartsenorganisatie UNICUM. Deze spoedposten zijn gevestigd in Nieuwegein en Zeist. Hierdoor wordt de belofte van 7x24 uurs zorg waargemaakt.

Interesse?
Stuur ons dan voor 2 mei per e-mail je CV en motivatie.
De eerste gesprekken zullen plaatsvinden op dinsdag 18 mei 2021. 

Voor meer informatie over UNICUM kun je terecht op www.unicum-huisartsenzorg.nl. Voor inhoudelijke vragen over de functie kun je contact opnemen met Joost van Niekerk, Directeur, via 085-8772258. 

Acquisitie naar aanleiding van deze vacature stellen wij niet op prijs.
Publicatiedatum 17 maart 2021