Regio ZOU
Regio Lekstroom
Unicum ZOU

Nieuws

Upd@te

COVID 19 Digitalisering GLI / Leefstijl UNICUM Huisartsenspoedzorg UNICUM Huisartsenzorg Netwerken / O&I Scholing Vacatures Zorgprogramma's

Enquête om patiënten te betrekken bij OPEN


10-3-2021

Enquête om patiënten te betrekken bij OPEN

Huisartsen, HIS-leveranciers en UNICUM werken hard aan een succesvolle invoering van OPEN in de regio, maar patiënten spelen hierin uiteraard ook een sleutelrol. Want we kunnen alleen spreken van een succes als zij online inzage straks optimaal weten te benutten. Samen met Zorgbelang Inclusief, HUS en RegioZorgNu maakt UNICUM een enquête in het kader van patiëntenparticipatie. 

Zorgbelang Inclusief heeft een groot netwerk van patiëntenverenigingen en helpt ons bij het houden van regionale patiënten-participatiebijeenkomsten. Het doel? Het vergroten van kennis over en het gebruik van digitale inzage in het eigen medisch dossier bij de huisarts. We zijn hierin echter erg beperkt door COVID-19. Om op korte termijn toch de inbreng van patiënten mee te kunnen nemen in de implementatie ontwikkelen we een digitale enquête voor patiënten in samenwerking met Zorgbelang Inclusief en huisartsenorganisaties HUS en RegioZorgNu.

Enquête versturen via de huisarts
Aangesloten praktijken die nu al digitale inzage mogelijk maken voor hun patiënten, ontvangen uiterlijk op 26 maart aanstaande de instructie, de begeleidende mailingtekst en de link naar de anonieme enquête. We vragen u deze naar de patiënten te mailen in de week voor Pasen (29 maart tot en met 2 april). We weten dat we hiermee niet alle patiënten bereiken: we missen degenen die geen e-mail hebben of van wie bij de huisarts geen mailadres bekend is. Op dit moment overwegen we nog of voor deze groep een andere manier van enquêteren mogelijk en noodzakelijk is voor een goed onderzoeksresultaat.