Regio ZOU
Regio Lekstroom
Unicum ZOU

Nieuws


Van start met de GLI


24-2-2020

Van start met de GLI

Vanaf 1 januari 2020 contracteert UNICUM de Gecombineerde Leefstijl Interventie . Dit eerste kwartaal wordt vooral gebruikt om in contact te komen met geïnteresseerde partijen, waarbij we ernaar streven per gemeente de GLI te organiseren.

“We hebben inmiddels met verschillende belangstellende partijen gesproken om de mogelijkheden met elkaar te verkennen”, vertelt programmamanager Diek Scholten. “Hierbij proberen we ook een vertegenwoordiger van de betreffende gemeente en de buurtsportcoaches te betrekken. “Bij UNICUM werken we intussen aan de inrichting van de administratieve organisatie en het optimaliseren van het verwijsproces via VIPLive. We verwachten dat eind mei/begin juni GLI-verwijzingen regiobreed kunnen plaatsvinden.”

Groenekan en Nieuwegein
In 2019 is op enkele plaatsen de GLI al gestart, zoals in Groenekan en Nieuwegein. In die plaatsen blijft het verwijzen voor de GLI mogelijk. In Nieuwegein is vorig jaar gestart met een beperkt aantal huisartsenpraktijken. Het is nu mogelijk voor alle huisartsen in Nieuwegein om via VIPLive te verwijzen naar de leefstijlcoaches in Nieuwegein. De huisartspraktijken hebben hiervoor een instructie ontvangen.

Meer informatie
Wilt u meer informatie over de GLI? Neem contact op met Diek Scholten, programmamanager UNICUM Leefstijl. Bel 06 42607450 of stuur een e-mail.