Regio ZOU
Regio Lekstroom
Unicum ZOU

Nieuws

Upd@te

Crisisteam: Oekraïne / covid Digitalisering GLI / Leefstijl UNICUM Huisartsenspoedzorg UNICUM Huisartsenzorg Netwerken / O&I Scholing Vacatures Zorgprogramma's

Gecombineerde Leefstijlinterventie 2020


23-1-2020


Gecombineerde Leefstijlinterventie 2020

UNICUM gaat voor 2020 voor de GLI (gecombineerde leefstijlinterventie) een contract aan met verzekeraars. Voor de organisatie en inrichting van de GLI maken we gebruik van ervaringen die in Nieuwegein zijn opgedaan. UNICUM heeft Diek Scholten als programmamanager aangesteld. 

Doel
Het doel is om de GLI vanaf 1 januari 2020 gefaseerd uit te rollen in UNICUM Lekstroom en UNICUM Zuidoost-Utrecht. In het eerste kwartaal wordt de organisatie opgezet om per gemeente afspraken te maken met lokale partijen over de organisatie en implementatie van de GLI.

Aanpak
De aanpak is gebaseerd op regionale afspraken met gemeenten, een gemeenschappelijk ICT-platform (VIPlive) voor verwijzing, afstemming, declaratie en monitoren, en lokale organisatie van de uitvoering in een multidisciplinair leefstijlteam. Dit team bestaat uit een leefstijlcoach, fysiotherapeut, diëtist en buurtsportcoach.

Programmamanager
UNICUM heeft Diek Scholten als programmamanager aangesteld. Hij is verantwoordelijk voor de organisatie en implementatie van de GLI. Voor vragen en informatie is hij te bereiken via e-mail of telefonisch via 06 - 42 60 74 50.